У Києві 19 квітня відбувся Неврологічний Конгрес з міжнародною участю  «МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ»

У Києві 19 квітня відбувся Неврологічний Конгрес з міжнародною участю  «МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ»

У Києві 19 квітня відбувся Неврологічний Конгрес з міжнародною участю  «МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ». Ініціаторами проведення заходу виступила кафедра неврології і рефлексотерапії Інституту сімейної медицини НМАПО імені П.Л. Шупика за підтримки громадської організації «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії».

Актуальність проведення даного заходу обумовлена необхідністю підвищення інформованості спеціалістів та підвищення якості надання медичної допомоги у розвиток глобальної стратегії ВООЗ до 2030 року. У конференції взяли участь понад 500 лікарів з усіх регіонів України – це неврологи, сімейні лікарі, терапевти, кардіологи, ендокринологи, рефлексотерапевти, фізіотерапевти, нейрохірурги, та лікарі інших спеціальностей.  В рамках  заходу було зроблено 15 доповідей (серед них – 8 майстер-класів) та представлено 30 стендових доповідей з актуальних питань неврології.

За допомогою сучасних комп’ютерних технологій зв’язку було проведено майстер-клас «Діагностика та лікування очної форми міастенії» за участю Gordon Plant BA MA MD (Cantab) FRCP FRCOphth, д.мед.н., професор Національної лікарні Неврології та Нейрохірургії, Екс-Президент секції клінічних нейронаук Королівського Товариства Медицини  (Лондон, Велика Британія). Також відомий всесвітні фахівець Oksana Suchowersky MD FRCPC FCCMG  д.мед.н., професор медицини, медичної генетики і психіатрії, кафедри медичної генетики та педіатрії, неврологічний дослідний центр Університету Альберти (Едмонтон, Канада) представила майстер-клас «Хвороба Паркінсона: сучасні методи діагностики та лікування». Майстер-клас «Хронічні вірусні інфекції як провідний чинник розвитку хронічних і дегенеративних захворювань центральної нервової системи» представив Паскаль Менсаха, президент Європейської лікарської Асоціації Мкроіммунотерапіі (Франція). Серед вітчизняних фахівців майстер-клас ««Інсульт: американський та європейський досвід діагностики та лікування у 2018» преставила Свиридова Н.К. –д.мед.н., професор, завідувач кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П.Л.Шупика, голова громадської організації «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії»  (Київ, Україна). Майстер-клас: «Деменція та когнітивні порушення» представив Труфанов Є.О., д.мед.н., професор кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П.Л.Шупика, (Київ, Україна). Актуальність проблеми голову кружіння та пресінкових уражень у своїй доповіді висвітлив Трінус К.Ф., д.мед.н., професор кафедри внутрішніх хвороб  Міжнародної Академії Екології та Медицини (Київ, Україна).

Всі наукові форуми, що проводить організація «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії» мають позитивний резонанс у медичному середовищі як в Україні так і за кордоном.

Наталія Свиридова

Голова Всеукраїнської асоціації по неврології та рефлексотерапії, д.мед.н., професор, завідувач кафедри неврологіі і рефлексотерапії Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л.Шупика (НУОЗ України імені П.Л.Шупика)