У Вашингтоні на форумі розповіли про порушення прав людини в окупованому Криму (відео)

У Вашингтоні на форумі розповіли про порушення прав людини в окупованому Криму (відео)

У Вашингтоні відбувся форум “Crimea after Five Years of Russian Occupation. The Threat to Global International Order”.

У Вашингтоні відбувся форум “Crimea after Five Years of Russian Occupation. The Threat to Global International Order”. На заході виступили представники Держдепу США, Інституту миру США, Атлантичної ради, Мінінформу України, Меджлісу кримськотатарського народу, Посольства України в США та ін. Учасники обговорили ситуацію із порушеннями прав людини у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляється на сторінці Посольства України в США у Facebook.

У своєму вітальному слові віце-президент Інституту миру США Вільям Тейлор наголосив на важливості та актуальності теми Криму в контексті п’ятої річниці окупації півострова Росією.

Посол Валерій Чалий подякував американській стороні за послідовну підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України і за допомогу, яку вони надають українській стороні для відсічі російської агресії, зокрема, за чітку і беззастережну позицію США у Кримській декларації Держсекретаря США Майкла Помпео про невизнання спроби анексії Криму, продовження санкційного тиску, а також за підтримку Конгресу США.

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джеппаров, а також заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял та Ахтем Чийгоз ознайомили аудиторію з поточною ситуацією на півострові та протиправними діями російської влади із залякування й переслідування кримських татар. Ахтем Чийгоз підкреслив, що опір з боку кримських татар продовжується і продовжуватиметься, проте виключно ненасильницькими методами.

 

 

Повідомляється, що під час заходу також виступив Заступник помічника Державного секретаря США Джордж Кент, який наголосив на незмінності підтримки США суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах, включно з територіальними водами.

Також у рамках форуму відбулася панельна дискусія під модеруванням директора Євразійського центру “Атлантичної Ради” Джона Хербста та за участю Вікторії Нуланд, колишньої заступниці держсекретаря США, Хізер Конлі, віце-президента Центру стратегічних і міжнародних досліджень та Ендрю Вайса, віце-президента Інституту Карнегі.

Форум був організований Посольством України в США спільно з Міністерством інформаційної політики України та провідними американськими інформаційно-аналітичними центрами – Інститутом світу Сполучених Штатів Америки та Атлантичною Радою.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.