Україна і Польща: розвиток співпраці в умовах воєнного стану

Україна і Польща: розвиток співпраці в умовах воєнного стану

В умовах воєнного стану надзвичайно важливим є підтримка України міжнародною спільнотою.
Великою честю для мене стало представлення України у Республіці Польща на урочистостях Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie з нагоди 250-річчя заснування Комісії національної освіти та участь у Науково-практичній конференції «Школа – Педагог – Учень в умовах мультикультурного середовища».
Участь в урочистостях брали представники Адміністрації Президента Республіки Польща, Уряду Республіки Польща, міністерств, відомств, військові, науковці Республіки Польща.
Надзвичайно приємно, що участь в урочистостях брала Віцеконсул Генеральне консульство України в Кракові Ірина Яремчук Iryna Yaremchuk.
На урочистості вручила нагороди і відзнаки воєводі Малопольському Łukasz Kmita – Wojewoda Małopolski, який став депутатом Парламенту Республіки Польща та Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie.
На пленарному засіданні конференції «Школа – Педагог – Учень в умовах мультикультурного середовища» виголосила доповідь «Позашкільна освіта в умовах змін»
Представила Концепцію позашкільної освіти в умовах воєнного стану, яка викликала значний інтерес в іноземних колег і була підтримана ними.
Стала членом Ради Дисциплін Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Вдячність польським колегам за співпрацю та підтримку України.
Окрема подяка Генеральне консульство України в Кракові за підтримку українців, вагомий вклад у розвиток польсько-українських відносин.
Олена Биковська

Президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти (IAASE), голова Громадської ради при Державній службі якості освіти України, завідувач кафедри позашкільної освіти НПУ імені М.П.Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України