Український модний прорив в Польщі!

Український модний прорив в Польщі!

У виставкому центрі Ptak Warsaw Expo поблизу Варшави, під час ювілейної 5-ї міжнародної текстильної виставки FAST TEXTILE  у п’ятницю 23 листопада відбувся показ колекції модного одягу українських дизайнерів з усіх регіонів України.

 

Особисто я давно не отримував  так багато позитивних емоцій і вражень від презентації українських можливостей.

У показі взяли участь 12 українських кутюр’є з єдиною  колекцією дизайнерського одягу  митців зі Сходу, Заходу, Півночі та Півдня України презентованою  в шоу-показі «Екскурсія Україною по подіуму». Шоу направду вийшло дуже якісним і «бомбезним»!!! Чисельна польська аудиторія  з захопленням та оплесками зустріла представників української моди. В залі демонстрації навіть не вистачило сидячих місць і більшість глядачів стоячи вітали українських учасників.

Тільки під час і після шоу в Польщі я зрозумів і оцінив, що мала на увазі Голда Виноградська, Президент FashionGlobusUkraine та автор ідеї цього шоу, коли напередодні в Києві говорила: “Це буде втілення єдності України через культуру одягу з особливостями всіх її регіонів”. Від себе добавлю, що не тільки через культуру одягу, але і через чудові фото і відео образи України, через народну і сучасну українську музику, через прекрасну роботу на подіумі  молодих українських хлопців і дівчат, які достойно представили українську колекцію. А коли на сцені почався показ одягу  і музичні, фото та відео образи окупованого українського Донбасу і Криму, а на сцену вийшли маленькі дівчатка в стилізованому кримсько-татарському одязі – особисто в мене емоції досягли максимуму.

 

 

Але, як говориться, краще один раз побачити, чим сто раз почути. Тому всім зацікавленим рекомендую ознайомитись з матеріалом про цей  захід в Польщі кореспондента УКРІНФОРМУ в Варшаві Юрія Банахевича за посиланням:

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2586365-u-varsavi-vidbuvsa-soupokaz-ekskursia-ukrainou-po-podiumu.html

Тут є і відеоматеріал і цікаві фото. Також додаю кілька своїх аматорських фотографій і  спільне фото зроблене Юлією Пугачовою з Посольства України в Варшаві.

Шоу-показу передувала наша спільна прес-конференція, яка частково доступна за посиланням:

https://www.facebook.com/FastTextileFair/videos/298716337430451/?q=Modowa%20podr%C3%B3%C5%BC%20po%20Ukrainie

На закінчення величезний респект і подяка Голді Виноградській і її чудовій команді за відмінно організований і проведений захід. Окремі слова вдячності за ініціативу і підтримку проекту Генадію Микитці,  польським колегам з PTAK і  Каролю Кубіці (Karol Kubica, Zagraniczne Biuro Handlowe (ZBH) na Ukrainie Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A.)

Олег Дубіш

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати