Українці використовують будь-яку можливість щоб виїхати за кордон і заробити гроші

Українці використовують будь-яку можливість щоб виїхати за кордон і заробити гроші

За даними Всесвітнього банку, з нинішніми темпами розвитку економіки, Україна зможе наздогнати Польщу через 50 років, а Німеччину – через 100 років.

У нас в країні низькі зарплати та рівень добробуту. В українців є діти і родини, їм потрібно сьогодні планувати своє майбутнє. І звичайно, що за умови відкритих кордонів вони будуть вибирати будь-яку можливість, аби поїхати на заробітки за кордон. Але треба пам’ятати про те, що в трудову міграцію залучено близько 14-15% населення України. Близько 43% українців кажуть, що вони б хотіли поїхати працювати за кордон. Але між бажанням і дією є велика дистанція. Для розвитку вітчизняної економіки потрібно залучати інвестиції та створювати нові робочі місця.

В умовах, коли багато українців працюють за кордоном і надалі планують там заробляти гроші, потрібно створити умови для залучення трудових мігрантів з інших країн до України. Згідно соціологічних досліджень, 87% українців кажуть, що повернуться працювати та жити додому, якщо зарплати будуть такі самі як в Польщі.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування