UNIT.CITY – Браво! Або кілька слів про позитивні зміни в Україні.
https://nakolenke.club/uploads/posts/2017-04/1492856920_01.jpg

UNIT.CITY – Браво! Або кілька слів про позитивні зміни в Україні.

Хочу поділитись позитивом…Особливо на фоні всього того негативу, інформаційного лайна , політиканства, популізму, «кака»фонії, тощо, які останнім часом виливаються на пересічного українця з різноманітних засобів масової інформації..Безсумнівно жити важко ,кремлівські «москалики» йдуть в наступ гібридною і не тільки війною, ціни ростуть, бізнес та робота часто густо не клеїться, деякі чиновники, судді, прокурори та інші «мундуровці» і «служиві» продовжують шикувати, їздити на різноманітних каєнах,мазератті і бентлі, розкошувати на широку ногу на фоні переважної частини дедалі зубожіючих співвітчизників. Список негативу можна продовжувати .. Але навіть суто з психологічних причин треба навчатись бачити позитив і паростки нового і доброго, що є і планується робити в Україні.. Тим паче , що крім субєктивних та обєктивних негативних речей та явищ, у нас багато корисних ідіотів і тупості\примітивності в медіа, які розганяють «суцільну зраду» та негативні новини…Можна собі тільки уявити, що думає про Україну , будь який іноземець, який дивиться\читає навіть не російські, а деякі наші мейнстрімні українські медіа(((:… При цьому, як на мене, значну частину інформаційного лайна в оцінку української історії, дійсності і перспектив підкидають ворожі російські ресурси і їх пята колона в Україні та за її межами в рамках інформаційного компоненту гібридної війни.Тому не впадаймо в тотальний негатив і суспільну депресію ! Адже позитивні зміни безсумнівно є і їх треба зауважувати, цінити і всіляко пропагувати та мультиплікувати…
Ось тільки один з таких прикладів. Останнім часом я, як звичайний слухач та відвідувач купую on-line квитки на заходи , які проводить один з найбільших іноваційних парків Європи UnitCity (http://unit.city/). Сам парк і вся його інфраструктура розташовані в м.Києві на території колишнього Київського мотозаводу по вул.Дорогожицькій 3. Майже навпроти «Телевишки»… Концепція проекту і те що вже зроблено особисто мене дуже вражає і вселяє віру та оптимізм в майбутнє України! Тому всім не байдужим щиро рекомендую колись там побувати… На засадах краще один раз побачити чим сто раз почути… А сьогодні для уяви рекомендую два коротких відео :
https://www.youtube.com/watch?v=STRtTM5yt4U

Але повернімось до моїх «on-line» квитків)))… В заходах , які проводяться в UnitCity мені особливо імпонують їх актуальність, „модерновість” , прагматичність та рівень, досвід і фахова кваліфікація спікерів. Враховуючи власні інтереси і пріоритети я останнім часом відвідав кілька тематичних заходів в UnitCity, з яких в даному матеріалі відзначу тематичні зустрічі-дискусії на тему «Biohacking: вічна молодість або як “хакнути” себе» 29 січня
https://www.facebook.com/events/147534202573888/

та «Як політ Falcon Heavy вплине на світову економіку?» від 27 березня 2018 року.

https://www.facebook.com/events/137770953716227/

Враження – супер! Про кожен з даних заходів можна писати окремий матеріал, але я спеціально цього робити не буду , а всім зацікавленим порекомендую з допомогою інтернету та „Dr. Google” пошукати всі доступні звіти та матеріали про ці події. Вони є на відповідних сторінках unit.city ,при чому частково доступні навіть відео звіти про ці та інші події за що організаторам окрема подяка..
Сьогодні ж окремо тільки відзначу, що мене особливо тішить популярність UnitCity серед української молоді! ПОТЕНЦІАЛ, РІВЕНЬ І АМБІЦІЇ БАГАТЬОХ МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ , які приходять на такого плану заходи вражаючі! І це стосується не тільки спікерів , деякі з яких майже вдвічі молодші від мене, але і простих слухачів , які активно і фахово приймають участь в дискусіях та обговореннях, що відбуваються в UnitCity. Багато подорожуючи і маючи порівняння з відповідною європейською аудиторією, я з приємністю відзначаю : попри всі негаразди українського сьогодення, наші молоді люди нічим не гірші від своїх європейських однокашників , а в багатьох ситуаціях краще підготовлені, працьовитіші, більш фахові , «глибші» , «ГОЛОДНІШІ» до знань і роботи…! Такі при відповідній підтримці і в нормальному середовищі «Гори перевернуть»!
Я міг би наводити багато прикладів інноваційних, індустріальних, технологічних, бізнесових та інших плюсів і переваг від успішної реалізації такого проекту, як UNIT.CITY. Але як особа , яка добре знає скільки нашої молоді сьогодні виїжджає для навчання і роботу за кордон в т.ч. в Польщу, а також, який значний її процент після цього хоче назавжди полишити Батьківщину і жити та працювати за кордоном, я вважаю що одна з найбільших заслуг засновників, керівництва та працівників таких проектів, як UnitCity полягає в тому, що вони тут, вдома , в Україні створюють умови для наших молодих людей для того щоб ті могли вчитись, працювати розвиватись і жити на рівні кращих європейських\світових стандартів!
А завершити цей матеріал , я хочу наступними словами головного героя знакового твору відомого українського письменника Мирослав Дочинець «Многії літа.Благії літа.Заповіти 104-річного Андрія Ворона-як жити довго в здоровї,щасті і радості» : „Будь при молоді – і сам молодшим будеш. Не засуджуй їх, а розумій. Не повчай,а навчай,коли маєш чому.Бо нерідко молоді і розумніші,і чесніші, і добріші за нас. Лише з душею слабшою. Її треба кріпити.Якби моя воля, я б до урядництва пускав тільки молодих. За ними й старим жилося б легше»….
Ось така мудра порада, так би мовити Lifehacke & Biohacking, від Діда Ворона ..)))
UNIT.CITY – БРАВО!

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати