В українського військовополоненого Василя Сороки під час операції витягли 8 осколків

В українського військовополоненого Василя Сороки під час операції витягли 8 осколків

В українського військовополоненого Василя Сороки під час операції витягли 8 осколків.

Адвокат Сергій Бадамшін, який відвідав пораненого під час затримання військовополоненого Василя Сороку в СІЗО у Москві, розповів про подробиці операції на руку, яку раніше зробили українському військовому. За його словами, сухожилля згиначів 2-4 пальців у Сороки геть відсутні. У результаті операції у чоловіка витягли 8 осколків. Про це адвокат написав на своїй сторінці у Facebook.

Сороку прооперували 18 березня в 4 міській клінічній лікарні Москви.

“Сухожилля згиначів 2-4 пальців руки були не просто пошкоджені (перебиті) осколком, а геть відсутні. Лікарі під час операції, зробивши розріз, побачили повну відсутність шуканих сухожиль і остовпіли: “А ДЕ ВОНИ?” Але паніки не було, все обійшлося професійними діями. У підсумку зроблена пересадка частин здорових сухожиль на відсутнє місце”, – написав адвокат.

Бадамшін зазначив, що операція тривала понад 3 години. У підсумку, Сороці була зроблена пересадка здорових частин сухожиль на відсутнє місце й у нього витягли 8 осколків.

“Шви мені сподобалися, акуратненько все”, – процитував адвокат слова Василя.

Адвокат додав, що ввечері того ж дня Сороку повернули до СІЗО.

“Температури немає. Антибіотики дають. Перев’язки робили 18, 19, 20 березня, далі 1 раз на 3-4 дні. Шви зніматимуть через 2 тижні в СІЗО. Гіпс (лангету) – через 5-6 тижнів. Сухожилля будуть гоїтися півроку-рік. Болі є, але є надія на одужання і відновлення функцій”, – зазначив Бадамшін.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти трьох українських кораблів під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, російський прикордонний катер “Дон” здійснив таран рейдового буксира ВМСУ “Яни Капу”. Малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ” і “Нікополь” були уражені вогнем противника і втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також був вимушений зупинитися. У результаті, кораблі були захоплені спецназом РФ. Кілька українських військовослужбовців отримали поранення.

“Управління ФСБ Росії по Криму” звинуватило українську сторону в “небезпечних маневрах” під час заходу “у тимчасово закриту акваторію територіального моря Росії”.

Прокуратура АРК визнала захоплених ФСБ Росії українських моряків військовополоненими.

Усіх затриманих українських моряків доставили до Криму і 27 і 28 листопада заарештували до 25 січня 2019 року.

Пізніше стало відомо, що українських моряків етапували із Криму до Москви. 15-16 січня 2019 року Лефортовський районний суд Москви подовжив терміни арештів усім захопленим українським військовополоненим морякам. Двадцять один військовий залишиться під вартою до 24 квітня, а троє, поранених під час захоплення українських кораблів, до 26 квітня 2019 року. Пізніше всім 24 українським військовополоненим призначили психолого-психіатричну експертизу.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.