МІКОЛАЙКИ PL. 7 грудня 2021р. VI Європейський Конгрес Місцевого Самоврядування

МІКОЛАЙКИ PL. 7 грудня 2021р. VI Європейський Конгрес Місцевого Самоврядування

Під час VI Європейського Конгресу Місцевого Самоврядування, який нещодавно проходив в польських Міколайках, мав можливість взяти участь і виступити в панелі, присвяченій тематиці транскордонної співпраці. При нагоді також поспілкувався з кореспондентом Польського Радіо.

Ось деякі питання/теми з мого виступу, в т.ч. з прив’язкою до проблематики ОТГ і транскордонної співпраці:

  1. Транскордонна співпраця в умовах реформи децентралізації в Україні. Нові виклики, зокрема адміністраційно формального характеру, пов’язані з тим, що в Україні кардинально, з 11250 до 1470, зменшилась кількість територіальних громад базового рівня. Потреба перепідписання партнерських угод між транскордонними партнерами, проблеми рівня обізнаності деяких новобраних керівників ОТГ відповідних регіонів в питаннях транскордонної співпраці і попередніх напрацювань. Питання роботи Міжурядової координаційної рада з питань міжрегіонального співробітництва.
  2. Питання і проблеми функціонування польського-українського кордону в т.ч.:

– недостатня кількість діючих переходів і відкриття нових (статистика, порівняння з сусідами перед вступом до ЄС). «Цей дощ на довго», тому прохання повторити кредитну лінію PL 100 млн. євро на потребу розвитку української інфраструктури кордону, досвід освоєння таких коштів вже є і попередніх бюрократичних проблем та затримок з їх використання вже бути не повинно …;

– інноваційні форми і методи, спільне оформлення, піші і велосипедні переходи тощо;

– відповідність ролі та функцій органів місцевого самоврядування щодо впливу/управління кордоном і прикордонною інфраструктурою з двох сторін кордону, усунення асиметрії і невідповідностей з елементами «перманентної управлінської турбулентності» з української сторони і «італійського страйку» з польської;

– невідповідність статистичних даних двостороннього товарообороту з польської та української сторони, яка перманентно складає близько 1 млрд. доларів, особливості обліку й елементи контрабанди та ухиляння від оподаткування і митних збрів.

  1. Координація економічного розвитку громад по обидві сторони кордону. Підходи до справедливої і збалансованої міграційної політики. Бо всі активні і ефективні з української сторони виїдуть на заробітки до Польщі. Взаємна обізнаність, координація, створення спільних робочих груп по обидві сторони кордону з метою взаємного доповнення і спільної політики економічного розвитку по обидві сторони кордону. Конкуренція PL-UA, як очікуване явище найближчого економічного майбутнього, можливості та інструменти її уникнення та мінімізації негативних наслідків.
  2.  Транскордонні промислові парки і виробничі кластери – що є і що разом можемо зробити? Чому гальмує виробнича кооперація? Роль місцевої і центральної влади в таких питаннях.
  1. Територіальне планування і проектування, транскордонна співпраця в цих питаннях. Створення за участі нашої Палати спеціалізованого консорціуму профільних організацій з територіального планування і проектування (Михайло Габрель). Наші спільні досвід і можливості, співпраця з Асоціацією інвестиційно привабливих громад України (Руслан Майструк, Alena Kotseruba).
  2. Транскордонна і прикордонна інфраструктура, транспортні проблеми, залізниця – як ресурс збільшення перевезень, облік дислокацій з подвійною колією („царською»& «європейською») та активне використання цих локацій для логістичних,безпекових та інших потреб, запуск пілотного проекту залізничної колії 102 Перемишль-Малаховіце-Нижанковичі, відновлення залізничного сполучення 751 Здолбунів-Хелм. Не можуть «європейські нормативи» пального в баці українського тепловоза бути непереборною перепоною для відновлення проекту.
  3. Спільна культурна спадщина прикордоння і проблематика її реставрації. Активні/досвідчені українські реставратори масово виїжджають на роботу в Польщу і інші країни ЄС. А нових ніхто не вчить. Тому «загально будівельні роботи» на історичних об’єктах в Україні forever… Спільні туристичні маршрути та їх функціонування в Україні – потенціал місцевої економіки для ОТГ.
  4. Інноваційні підходи і функції органів місцевого самоврядування в питаннях територіальної оборони на фоні спільних безпекових ризиків.
  5. Потреби і можливості впровадження досвіду польської «сеньйоральної економіки» на території прикордонних ОТГ України. Особливо на фоні пандемії ковід і зростаючого браку трудових ресурсів в Україні.
  6. Енергетика та її роль в транскордонних проектах. Вугілля з «люблінської» Богданки. Транзит газу і потреба спільного використання українських газових сховищ та іншої газової інфраструктури, в т.ч. транскордонної. Чому через Європейські нормативні акти Польща може зберігати свій газ в газових сховищах «російського бізнесу» на території Німеччини, а зберігати цей газ в українських газових сховищах біля Стрия (Західна Україна) не може?.. Чомусь пригадався коханий мною з раннього дитинства персонаж “Koziołkа Matołka z Pacanowa” авторства знаменитого «резидента» Стрия Корнеля Макушинського… «К чему бы это?» (рос.)
  7. Європейські програми фінансування, або деякі «Космічні фантазії» наших партнерів з Брюселя. Чи може Європейський грошовий «друкарський верстат» більше уваги приділяти реальним, а не «космічним» проблемам східної границі ЄС та транскордонних проблем у сусідів?

Щира подяка Ігору Цепенді за знакомиту модерацію і терпимість до мого чергового «словесного хуліганства» і «провокацій».

Олег ДУБІШ

«Польське Радіо» по цій темі.

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати