Як аферисти заробляють на українських заробітчанах

Як аферисти заробляють на українських заробітчанах

У Києві є багато вакансій, які залишаються відкритими.

Їх не можуть закрити тому що зарплатня, яка пропонується, не цікавить жителів міста, а людям, що можуть приїхати з інших регіонів працювати до Києва, потрібно винаймати житло, харчуватися, витрачати гроші на громадський транспорт.

У підсумку, для них цікавишою виглядає робота в Польщі, коли можна поїхати в цю країну працювати, жити поруч із місцем роботи, сплачувати за проживання невеликі гроші, працювати понаднормово, аби заробити більше.

Українцям потрібні гроші, бо наша країна залишається бідною у порівнянні зі своїми сусідами і заробити вдома людям дуже важко, особливо в умовах, коли їм потрібно підтримувати батьків та утримувати дітей.

Тому наші громадяни будуть продовжувати їздити працювати до Європи у найближчий перспективі. Циркуляційна міграція, яка зараз притаманна більшості українців, не може існувати багато років. Бо рано чи пізно люди будуть обирати – чи залишатися вдома, чи переїхати на постійне місце перебування до тієї країни, де вони звикли працювати та яку вже добре вивчили.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування