Як підготуватися до виставки?

Як підготуватися до виставки?

Сьогодні основною сферою боротьби за клієнта є Інтернет.

Ще кілька років тому саме виставки були найпопулярнішою формою просування компанії. Сьогодні основною сферою боротьби за клієнта є Інтернет. Але чи варто відмовитися від участі у виставці? Звичайно, ні. Виставки – це події, які варто додати до  наших маркетингових планів.

При виборі виставки потрібно керуватись кількома факторами. Перш за все, замислитись чи наші продукти і послуги знайдуть там клієнтів. Також варто звернутися до організаторів виставки та розпитати про попередні заходи: скільки було учасників, відвідувачів, де рекламували виставку, і т.д.  Слід також з’ясувати, які події супроводжують виставку (тренінги, форуми, конференції), оскільки вони мають великий вплив на самі виставки і можуть додатково залучити відвідувачів і учасників.

Як підготуватися до виставки?

Якщо ми вирішимо взяти участь у виставці, то повинні запланувати бюджет, який можемо на неї виділити. Такий план повинен включати: вибір осіб, які братимуть участь виставці та визначення обсягу їх обов’язків, організація логістичних питань, таких як транспортування матеріалів чи проживання для представників компанії, що беруть участь у виставці.

Наступним кроком є організація стенду. Він повинен відрізнятися від інших і «говорити» про професіоналізм компанії. На стенді повинні знаходитись буклети, каталоги та візитні картки – тобто наші рекламні матеріали, з якими презентуватимемось на виставці. Варто також пам’ятати про відповідні пропорції – Ви повинні запланувати місце, як для рекламних матеріалів, так і для зустрічей з потенційними клієнтами. Однак найважливіші у виставці – це люди, які представлятимуть компанію. Вони повинні досконало знати фірму, її заснування і те, що компанія пропонує. Хорошим рішенням є відправити на виставку трейдера, який має досвід контакту з клієнтами і, насамперед, людину, яка швидко приймає рішення, пов’язані, наприклад, із зміною пропозиції.

III Східна виставка в Арені G2A

Наступна Східна виставка відбудеться 24-25 січня 2019 року в Арені G2A Виставковому конгрес-центрі Підкарпатського воєводства в Ясьонці. Виставка буде не лише нагодою представити флагманські продукти та регіональні пам’ятки, але й дасть унікальну можливість для обміну досвідом.

III Cхідна виставка матиме відкритий характер, а вхід до виставкової частини для відвідувачів буде безкоштовним.

Запрошуємо Вас зареєструватися на цю унікальну подію – ІІІ Східну виставку. Реєстрація доступна на сайті Економічного форуму.

Олександр Бондаренко

Заступник директора з міжнародного співробітництва Центру ринкових аналіз Польсько - української господарчої палати. Представник правління фірми Personalis sp. z.o.o.