Зустріч нового Бізнес-Омбудусмена України з представниками польського бізнесу в Україні

Зустріч нового Бізнес-Омбудусмена України з представниками польського бізнесу в Україні

Зранку 25 жовтня в приміщенні Посольства Польщі в Києві за участі Посла РП в Україні п.Бартоша Ціхоцького, Керівника Закордонного Торгового Бюро PAIH в Україні п. Кароля Кубіци та інших достойників відбулась зустріч представників польського бізнесу в Україні та організацій, які його об’єднують з призначеним, у відповідності до розпорядження Уряду України №652, новим Бізнес-Омбудусменом України, колишнім Мером Варшави п.Марчіном Свєціцьким, який проінформував присутніх про основні завдання і функції Ради Омбудесмена та плани своєї діяльності на посаді.

Під час зустрічі перед присутніми також виступили керівник Міжнародного Об’єднання Польських Підприємців в Україні п.Пйотр Цярковський та Президент Польсько-Української Господарчої Палати п.Яцек Пєхота.

 

Після офіційних виступів відбулась цікава дискусія про основні проблеми бізнесу в Україні . Окрема подяка всім причетним за ініціативу проведення та практичну організацію зустрічі. Сподіваємось на плідну співпрацю. Разом сильніші!


Як зазначається на офіційному сайті офісу Бізнес-Омбудесмена: «Необхідність боротьби з корупцією – нагальне питання для України, адже воно тісно пов’язане з інвестиційною привабливістю нашої держави. У грудні 2014 року країна зробила важливий крок на шляху до покращення умов ведення бізнесу – вперше за історію незалежної України було започатковано Раду бізнес-омбудсмена.

Рада бізнес-омбудсмена представляє та захищає інтереси бізнесу у державних органах. Нова установа покликана забезпечити прозоре ведення бізнесу в Україні.

Рада бізнес-омбудсмена фінансується через мультидонорський рахунок ЄБРР, відкритий у 2014 році задля створення сприятливих умов ведення бізнесу для українських підприємців.

Донорами є: Великобританія, Данія, Італія, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція, Японія та ЄС.

Марчін Свєнчіцький є бізнес-омбудсменом в Україні з 12 жовтня 2019 року. Наразі команда Ради бізнес-омбудсмена складається з 30 фахівців із західною освітою та професійним досвідом у юриспруденції, стратегічному управлінні, економіці, аудиті та управлінні ризиками.

Рада бізнес-омбудсмена у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства та Меморандумом про взаєморозуміння щодо підтримання української антикорупційної ініціативи від 12 травня 2014 р.

Однією з ключових цілей Ради бізнес-омбудсмена є забезпечення ефективної системної комунікації бізнесу з владою, органами державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємствами, які перебувають у державній власності або підпорядковані державним органам».

Більш детально про Раду Бізнес-Омбудесмена України та її практичну роботу можна довідатись за посиланням https://boi.org.ua/.

Олег ДУБІШ

 

 

 

 

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати