«Аборт без кордонів»: в Польщі відкрили телефон довіри і радять, як зробити аборт

«Аборт без кордонів»: в Польщі відкрили телефон довіри і радять, як зробити аборт

Нещодавно до нашої редакції звернулася громадянка Польщі (імені не називаємо з етичних міркувань), яка попросила… контакти лікарів в Україні, котрі готові зробити аборт. Жінка перебувала на 4-му місяці вагітності і шукала способів, як це зробити. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Звісно, мова в цій статі не йтиме про моральні цінності, адже лише сама людина приймає рішення — що їй робити та як. Ми довго відкладали написання цього матеріалу, проте зараз мовчати не можемо, адже зараз у Польщі вчора відкрили спеціальну інфолінію, яка допомагатиме жінкам… позбутись своїх ненароджених дітей.

«Жінки в Інтернеті» («Kobiety w sieci») в середу на конференції оголосили, що даватимуть поради щодо вагітності, включаючи об’єктивну та достовірну інформацію про аборти.

Конференції передувала подія, під час якої понад 50 жінок з валізами гуляли перед варшавським вокзалом Śródmieście, звертаючи увагу на т.зв. “абортний туризм”, тобто поїздки польських жінок до абортних клінік за межами Польщі.

— Я беру участь у цьому заході, тому що хочу, аби в Польщі була можливість зробити аборт — законний та безкоштовний, якісний і безпечний. Поки це не відбудеться, жінки з різних європейських країн створюють мережі підтримки для жінок у країнах, де аборти заборонені, — сказала одна з учасниць події в інтерв’ю polsatnews.pl.

Питання абортів у Польщі регулюється положеннями Закону від 7 січня 1993 р. про планування сім’ї, захист плоду та умови допустимості припинення вагітності.

Зважаючи на цей Закон, припинення вагітності допускається лише у трьох строго визначених випадках, тобто коли: вагітність — це загроза життю чи здоров’ю вагітної жінки, коли пренатальні аналізи чи інші медичні показники вказують на високу ймовірність тяжкого та необоротного порушення плоду або невиліковного захворювання, що загрожує його життю. І третій випадок — коли є обґрунтовані підозри, що вагітність була наслідком злочинного діяння і зґвалтування.

Новостворена гаряча лінія під гаслом “Аборт без кордонів” — це перша такого типу акція протесту жінок, які захищають аборти і надають всю необхідну допомогу, консультацію та навіть фінансову підтримку тим жінкам, які наважаться скоїти дітовбивство за власним бажанням. Зрештою, погляньте самі.

❗TO SIĘ NAPRAWDĘ DZIEJE❗“Aborcja Bez Granic” — to incjatywa i strona www, które mają dziś swoją premierę. To absolutny…

Gepostet von Dziewuchy Dziewuchom am Mittwoch, 11. Dezember 2019