Батьки зниклого у Польщі хлопця описали, як їм «допомогли» у посольстві

Батьки зниклого у Польщі хлопця описали, як їм «допомогли» у посольстві

Батьки Влада Щура, котрий зник 13 червня у Вроцлаві, приїхали до Польщі і розповіли, як влада ставиться до складної ситуації, яка трапилася з їхнім сином. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Далі йтиме розповідь зі слів матері хлопця.

“Чого я боюся найбільше на світі — це зараз не знайти сина.
І заради його порятунку хочу відновити коротку хронологію подій, щоб допомогти нам і всім небайдужим в пошуку, а іншим прокласти не таку тернисту стежку.

Чому у екстрених служб бувають вихідні? Якщо вони в будь-який момент зобов’язані приходити на допомогу?!

Нам відразу довелося відкласти виїзд з Києва до Вроцлава на 1 день, тільки тому, що цей день був — неділя.

У вихідний немає можливості переглянути реєстр поліцейських відділень в Консульстві України. З огляду на екстрену ситуацію, ми провели на митниці 16 годин, намагаючись в’їхати 3 рази.

Віце-консул України в Кракові Михайлюк Василь Валерійович на момент нашого виїзду з України був поінформований, але вся процедура перетину кордону в період підвищеної епідеміологічної ситуації (COVID — 19) не була виконана так, як того вимагають Протоколи. А все тому що орган, який надає допомогу громадянам своєї країни в іншій країні просто забув повідомити, що нам необхідна не просто заява про пошук сина, а ще й заява про перетин кордону.

Нам, батькам, які перебувають у складній ситуації, не надали належної допомоги і підтримки. Двічі «дуже чуйні» прикордонники нам відмовляли і тільки втретє нам підказали, як діяти далі.

Як, чому всі пропускні пункти України не були проінформовані про те, що нас потрібно пропустити без дурних папірців, які в підсумки писали кілька годин?

З якої причини близькі друзі отримали відмову від Комісаріату Польщі почати пошуки мого сина в день зникнення, тому що вони не є близькими родичами?”

Пані Ірина, матір хлопця, розповідає, що до їхнього приїзду друзі і волонтери самостійно об’їжджали всі можливі установи, де теоретично міг бути Влад, але отримували всюди відмови, оскільки вони не є близькими родичами. Друзі просили почати пошуки з собакою, але вкотре отримали відмову.

Вчора, 17.06.2020 р., батьки пів дня провели в Комісаріаті Польщі. І що? І нічого….

Виявляється, поданий ними «Протокол прийняття заяви про вчинення кримінальне правопорушення» від 14.06.2020 не був опрацьований належним чином.

До того ж, заяву батьків так і не було передано в Інтерпол. Чому третій день шукають тіло тільки в річці і не активізують пошук в різних напрямках, тим самим не дають шанс знайти ЖИВУ людину?

Нагадуємо, 23-річного Влада Щура востаннє бачили ще 13 червня, в суботу вранці. Тієї ночі він гуляв у центрі Вроцлава, поблизу острова Тамка. Пізніше в цьому місці знайшли взуття та телефон хлопця. На момент зникнення був одягнений в темно-сіру футболку та джинси. Родичі зниклого юнака просять всіх, хто бачив Влада або знає про його місце перебування, зателефонувати за номером: + 48 534475916 або безпосередньо в поліцію.