Климпуш-Цинцадзе: Росія запланувала на цей рік останній і рішучий бій за Україну
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Фото: dw.com

Климпуш-Цинцадзе: Росія запланувала на цей рік останній і рішучий бій за Україну

Не можна піддаватися на насаджувану російською пропагандою думку, що, мовляв, «в ЄС нас ніхто не чекає». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Не можна піддаватися на насаджувану російською пропагандою думку, що, мовляв, «в ЄС нас ніхто не чекає». Про це сказала віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

«Наші найближчі сусіди, поляки, словаки та румуни успішно пройшли євроінтеграційний шлях через те, що ніколи не ставили під сумнів свою європейськість. Натомість українців постійно схиляють до думки, що ми не європейці», – підкреслила віце-прем’єр-міністр.

Поряд з тим, українцям пропаганда РФ намагається прищепити думку про безальтернативність позаблокового статусу України або можливість компромісу з Російською Федерацію, найманці якої вже забрали тринадцять тисяч життів українців, зауважила Климпуш-Цинцадзе.

«Російська Федерація бачить 2019 рік як останній і рішучий бій за Україну. Якщо їм вдасться нас розхитати, то ми таки виправдаємо кремлівський прогноз про те, що нібито Україна – держава, яка не склалася. Я вірю, що ми держава, яка склалася. Я вірю, що ми спроможні, ми відповідальні і ми знаємо, чого хочемо досягти», – сказала віце-прем’єр.