Кшиштоф Щерський: Стратегічні відносини зі США будуть розвиватися
http://www.polradio.pl/a6d5701c-78fb-4fe2-8e28-73314394b6bf.file

Кшиштоф Щерський: Стратегічні відносини зі США будуть розвиватися

Глава кабінету президента Польщі заявив, що стратегічні польсько-американські відносини не лише не погіршилися, але будуть розвиватися. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президентський міністр Кшиштоф Щерський заявив у Вашингтоні, що польсько-американські взаємини не тільки не погіршилися, але вони будуть розвиватися. Тим часом, Державний департамент США вчергове заперечив, що спір з приводу закону про Інститут національної пам’яті довів до тимчасового припинення дипломатичного діалогу на найвищому рівні між Польщею і Сполученими Штатами.

Кшиштоф Щерський зустрівся з асистентом державного секретаря з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом, а також розмовляв у Білому домі з радником президента США в справах Європи і НАТО Річардом Гукером. «Тут у Білому домі я почув чітке твердження, що дискусія з приводу закону про Інститут національної пам’яті не впливає на розклад зустрічей лідерів Польщі і США», – сказав міністр Кшиштоф Щерський. Глава кабінету польського президента підкреслив, що польсько-американський союз зміцнюватиметься. «Ми можемо говорити про велику активність США в справі стратегічного партнерства з Польщею, визначення загроз і спільне формування політики, що має запобігати цим загрозам», – додав міністр.

Напередодні речниця Державного департаменту Гізер Нойєрт заявила, що не лише США, але й багато інших країн мають застереження до закону про ІНП. «Але будь-які повідомлення про те, що представники американської влади не зустрічатимуться або не вестимуть діалогу на найвищому рівні з польською владою абсолютно не відповідають дійсності», – сказала Гізер Нойєрт. Чиновниця зазначила, що Польща залишається близьким союзником Сполучених Штатів.