Microsoft, Amazon, Starbucks і не тільки працевлаштують тисячі біженців з України в ЄС
Фото ілюстративне Adobe Stock

Microsoft, Amazon, Starbucks і не тільки працевлаштують тисячі біженців з України в ЄС

Microsoft, Amazon, Adecco, Generali, Hilton, ISS, Marriott International, Starbucks i Randstad – це лише частина світових компаній, які протягом наступних 3-х років планують забезпечити роботу та навчання для біженців у Європі, в тому числі й з України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише bankier.pl, про це йшлося під час бізнес-саміту в Парижі, організованому Tent Partnership for Refugees з метою полегшення економічної інтеграції людям, які покинули свої країни через страх війни чи політичних переслідувань. Особливу увагу під час саміту приділили воєнним біженцям з України, яких в країнах ЄС налічується близько 5 млн, в тому числі близько 1,5 млн – у Польщі.

За словами віце-президента Європейської комісії Маргарітіса Схінаса, оскільки воєнним діям в Україні не видно кінця, українським біженцям потрібна довгострокова інтеграційна перспектива, в тому числі й за допомогою працевлаштування. 

Серед компаній зі світовим іменем вже немало охочих запропонувати роботу українцям – більше 300 компаній та 41 міжнародний концерн. Наприклад, компанія ISS (International Service System) вже працевлаштувала близько 500 біженців у Європі, переважно це українські жінки, найближчим часом планує найняти ще 1000. Інші компанії, які хочуть надати роботу біженцям, це: 

– Amazon – 5000 осіб; 
– Hilton – 15000 осіб; 
– Marriott – 1500 осіб; 
– Teleperformance – щонайменше 500 осіб. 

Компанії, які не надали чітких цифр, але пообіцяли працевлаштувати біженців: Adidas, Blackstone, BP, Hyatt, Ipsos, L’Oréal Group, Novartis, PepsiCo, Pfizer i The Kraft Heinz Company. 

Деякі фірми запропонують біженцям навчання з метою полегшення працевлаштування. Наприклад, Cisco навчить програмуванню та кібербезпеці 10 тис біженців. Заняття проводитимуться українською мовою. Потім їм буде запропоновано посади в Cisco Talent Bridge Matching Engine.

За оцінками Верховного комісара ООН у справах біженців, їхня кількість у всьому світі наближається до 35 мільйонів, з яких понад 12 мільйонів знаходяться в Європі. Ці цифри не включають мільйони вимушено переміщених людей, які не отримали статусу біженця.