На східному кордоні Польщі посилено контроль у зв’язку з вірусом АЧС
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/01/10-01-18-4-480x270.jpg

На східному кордоні Польщі посилено контроль у зв’язку з вірусом АЧС

УОдним з факторів, які впливають на розповсюдження хвороби, вважається ввезення харчових продуктів із-за східного кордону. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Функціонери Краєвої податкової адміністрації проводять посилений контроль пунктів пропуску на східному кордоні Польщі через поширення вірусу африканської чуми свиней. Одним з факторів, що впливають на розповсюдження хвороби, вважається ввезення харчових продуктів особами, які приїжджають до Польщі з цього напрямку.

«Посилений контроль необхідний особливо тепер з огляду на зростання числа людей, які перетинають східний кордон Польщі у зв’язку з періодом Різдва і Нового року у наших сусідів. Загалом торік ми затримали майже 200 тонн продуктів тваринного походження, які перевозили подорожні, перш за все на прикордонних переходах з Україною, але також з Білоруссю та Росією. Вони підлягають знищенню», – сказав Пйотр Поґожельський з Митного департаменту Краєвої податкової адміністрації.

Протягом останнього року митники призначили близько 3,5 тисячі штрафів у випадку осіб, які не дотримувалися заборони ввезення продуктів тваринного походження з-поза Європейського Союзу.

Головна ветеринарна інспекція оцінює, що харчові продукти, незаконно ввезені з-за меж ЄС, могли вплинути на розвиток вірусу африканської чуми свиней у регіоні Варшави. Останній випадок появи цієї хвороби підтверджено там останнього четверга.