На вулицях польських міст з'являться нові електроавтобуси
http://www.polradio.pl/d3affb61-1eac-4f5f-a3fa-56322d9aa72c.file
Warszawa, 24.11.2016. Wicepremier, minister nauki Jaros³aw Gowin podczas uroczystoœci wrêczenia nagród naukowych prezes Rady Ministrów, 24 bm. w sali im. Anny Walentynowicz w KPRM. (zuz/mr) PAP/Jakub Kamiñski

На вулицях польських міст з’являться нові електроавтобуси

Польща планує стати європейським лідером виробництва автобусів, які не створюють шкідливих викидів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

29 грудня в Міністерстві науки і вищої освіти Польщі було підписано угоду про фінансування купівлі транспортних засобів, які не забруднюють довкілля.

Як, сказав віце-прем’єр, міністр науки і вищої освіти Ярослав Ґовін: «Я вважаю, що у нас є науковий і економічний потенціал, який дозволяє не наздоганяти, а випереджати світ»

Вказаний Договір підписали представники Національного центру досліджень і розвитку та Національного фонду охорони навколишнього середовища і водного господарства Польщі. У зазначеній угоді йдеться мова про придбання тисячі електричних автобусів нового покоління.

Перші з тисячі нових електричних автобусів потраплять на Сілезію. Представники регіону підписали контракт на купівлю 300 транспортних засобів з нульовим викидом шкідливих речовин. Це третина всіх автобусів у Сілезькій агломерації, що сполучають столицю регіону, Катовиці, із сусідніми великими містами – Сосновєц, Ґлівиці, Тихи; між ними існує найбільше маршрутів і тут найлегше буде створити інфраструктуру, зокрема станції заряджання електроавтомобілів.

 

Електричні автобуси отримають також Варшава, Зелена Гора, Люблін, Стальова Воля і Лєшно. Ціна контракту на купівлю транспортних засобів для польських міст – 2,2 мільярда злотих (понад півмільярда євро).