Нова юридична експертиза - це удар по противникам Nord Stream 2
http://external.polskieradio.pl/files/6fca5361-6615-4c42-b5c2-5ff32c2c2472.file

Нова юридична експертиза – це удар по противникам Nord Stream 2

Згідно з новою експертизою юристів, до морських відрізків Nord Stream 2 не можна застосовувати законодавство ЄС. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Нова європейська експертизау справі будівництва газопроводу Nord Stream 2 суперечить інтересам тих, хто налаштований проти цього російсько-німецькогопроекту.

Юристи Ради Європейського Союзу вважають, що Європейська комісія не може застосовувати положення європейського законодавства до морських відрізків газопроводів, що імпортують сировину, такі як Nord Stream 2.

Європейські юристи написали, що не можна застосувати законодавство ЄС до іноземних газопроводів, що проходять винятковими економічними зонами на території Європи, тобто за межами територіального моря, що знаходиться під суверенітетом прибережної держави. На підтвердження наводиться Конвенція ООН з морського права.

Експертизу замовила ​​Болгарія, яка нині головує в Євросоюзі, за заявою Німеччини.

Документ повністю відрізняється від того, який торік представив уряд у Варшаві, намагаючись перервати роботу з будівництва газопроводу Nord Stream 2. Польща аргументує свою позицію тим, що проект загрожує польським інтересам, інтересам України, а також енергетичній безпеці цілої Європи.

Обговорення представленої експертизи відбудеться наступного тижня.