Польща закликала створити в усіх країнах Європи відомства по боротьбі з пропагандою РФ
http://vgolos.com.ua/media/gallery/full/p/y/pytin-televizor.jpg

Польща закликала створити в усіх країнах Європи відомства по боротьбі з пропагандою РФ

bbc.com

Відомства по боротьбі з російською пропагандою треба створити у всіх країнах Європи, а існуюча зараз єдина структура нездатна ефективно протистояти потоку дезінформації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Тиждень.ua.

Відомства по боротьбі з російською пропагандою треба створити у всіх країнах Європи. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марек Магеровський на конференції у Варшаві.

“У нинішній формі одна робоча група Євросоюзу East StratCom нездатна ефективно боротися з дезінформацією, фальшивими новинами та іншими проявами пропаганди”, – заявив Магеровський, попередньо зазначивши, що звинувачення на адресу East StratCom з боку глави МЗС Росії Сєргєя Лаврова свідчать про її потрібність і ефективність.

Магеровський додав, що такі відомства потрібні не тільки для спростування міфів, але і для ефективної протидії і розповсюдження позитивної інформації.

Нагадаємо, у листопаді керівні інституції Європейського Союзу затвердили бюджет на 2018 рік, який передбачає вперше в історії ЄС, 800 тисяч євро на протидію російській дезінформації та пропаганді.