Посередника, який привіз хворих українців до Польщі, перевірятиме поліція

Посередника, який привіз хворих українців до Польщі, перевірятиме поліція

Санепід Клобуцького повіту повідомив поліцію про групу працівників з України, заражених коронавірусом. Зараз правоохоронці перевіряють, чи скоїв злочин перевізник, який привіз групу українців на роботу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як повідомляють Życie Częstochowy i Powiatu, група приблизно з 50 громадян України приїхала до Вонсош-Ґурни в Клобуцького повіту декілька днів тому, де вони мали почати працювати на сільськогосподарських переробних підприємствах. Однак під час карантину у них почалися симптоми коронавірусної інфекції. Посередник, який привіз українців до Польщі, забрав 19 інфікованих на ферму в Халков в Ґміна Ліпе на автобусі. Чоловік запевнив, що всі почуваються добре, що у них є все необхідне, включаючи їжу та необхідну допомогу. Однак українцям не вистачало їжі та допомоги, а стан здоров’я з часом погіршувався – забили тривогу у Центрі Соціальної Допомоги Гміни (GOPS). Вони викликали на допомогу за телефоном 112.

17 серпня до півночі три медичні рятувальні бригади в Халкові допомогали хворим, нарешті було прийнято рішення про транспортування до лікарні 9 людей, серед яких одна з двох жінок, які вільно розмовляли польською мовою. Хворі були доставлені до лікарні польського Червоного Хреста у Ченстохова, після огляду українців їх повернули в Халков на карантин.

Фото: збережений кадр відео SILESIA FLESZ TVS в youtube.com