Прем’єр-міністр Польщі зустрівся з представниками Праведників народів світу
http://external.polskieradio.pl/files/1fb5b424-486a-4181-b833-cae7df198428.file

Прем’єр-міністр Польщі зустрівся з представниками Праведників народів світу

Канцелярія прем’єра отримала лист від польських Праведників, яких Інститут Яд Вашем в Єрусалимі вшановав за порятунок євреїв. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова уряду зустрівся в понеділок із представниками Праведників народів світу. Матеуш Моравєцький подякував їм за їхнє бажання знайти компроміс у складній ситуації, що виникла внаслідок прийняття у Польщі закону про Інститут національної пам’яті.

Канцелярія прем’єр-міністра отримала лист, підписаний 50 польськими Праведниками, яких Інститут Яд Вашем в Єрусалимі вшановав за порятунок євреїв. Його підписанти закликають польську та ізраїльську владу повернутися на шлях діалогу та примирення.

Прем’єр звернувся до присутніх зі словами пояки: «Я дякую за простягнуту руку до пошуку згоди й компромісу в цей складний час, коли, після десятків років занедбань, польська держава бареться за правду».

Матеуш Моравєцький підкреслив, що люди, які в період Голокосту, рятували євреїв, дали свідчення найвищого випробування людства.