Прем’єр-міністр та міністр сільського господарства Польщі вирушили із візитом до села
https://newsone.ua/wp-content/uploads/2017/12/8ec1b17ad6004b2977244dd5cec6a6c3.jpg

Прем’єр-міністр та міністр сільського господарства Польщі вирушили із візитом до села

Матеуш Моравецький та Кшиштоф Юргель відвідали фермерське господарство та молочне підприємство на Підляшші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor.info.

Прем’єр-міністр та міністр сільського господарства вирушили із візитом до села. Матеуш Моравецький та Кшиштоф Юргель відвідали фермерське господарство та молочне підприємство на Підляшші. При нагоді прем’єр поділився власним досвідом.

«Я провів своє дитинство у селі. Я казав господарю, пану Гжегожу, що колись я добре справлявся із доїнням корівок», – сказав прем’єр. Відвідавши обору та зустрівшись із фермерами, прийшов час підняти склянки молока. «Фермери – ключові особи для нормального існування країни. Їх роботу потрібно належним чином цінувати. Також слід цінувати польські продукти», – зазначив Моравецький. Він підкреслював, що недопустимою є ситуація, коли у закордонних торговельних мережах в Польщі майже неможливо продавати польські продукти.

«Сьогодні ми – приклад єдиного ринку Європейського Союзу», – сказав прем’єр-міністр Матеуш Моравецький. Він зазначив, що торговельні мережі організовують тематичні тижні акцій із італійськими, португальськими, іспанськими чи французькими продуктами. Він закликав проводити такі ж ініціативи для польських продуктів – щонайменше раз на місяць. «Польські продукти повинні продаватися масовіше, як це відбувається у західних країнах, які захищають свої ринки, попри те, що всі ми належимо до єдиного європейського ринку», – підкреслив він.

На думку прем’єра, великі торговельні мережі у Польщі переважно належать закордонним компаніям. «Ми є частиною ЄС – шануймо це. Прошу ці мережі поводитися із патріотизмом. Нехай вони ставляться до польських виробників та фермерів не тільки із повагою, яка належить кожній людині, а й, перш за все, формують торговельні відносини зі справедливою закупівлі та продажу», – сказав голова уряду. Він додав, що вестиметься спостереження над тим, чи не існуватиме монополія, адже Польща хоче розвивати конкуренцію.