Президент Польщі надав генеральські звання 14 офіцерам
http://external.polskieradio.pl/files/49ceac83-b017-4880-bae6-20e1bc307a80.file

Президент Польщі надав генеральські звання 14 офіцерам

Президент Анджей Дуда вручив офіцерам Польського війська призначення на генеральський та адміральський чини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський президент Анджей Дуда, який є очільником збройних сил, звернув увагу, що генерали становлять еліту польської армії. За його словами, надання генеральського чину означає не лише довіру з боку президента і уряду, але й обов’язки. Генерали є відповідальними за процеси, які відбуваються в польській армії.

«У нас два такі найважливіші процеси, кажучи найбільш загально. З одного боку – це реформа армії в організаційному розумінні, бо ми тепер підготовляємо нову систему управління і командування. Розробляємо зміни організаційного порядку Польського війська. Але також реалізуємо надзвичайно важливий процес модернізації збройних сил», – сказав президент Польщі Анджей Дуда.

Глава держави наголосив на тому, що призначення генеральського звання відбулося у Національний день пам’яті проклятих солдатів, які назламно боролися за вільну Польщу.

Звання генерала отримав генерал броні Лєшек Суравський, очільник Генерального штабу Польського війська.

Звання генерала броні – генерал дивізії Ярослав Міка, головнокомандувач роду збройних сил та генерал дивізії Славомір Войцєховський, очільник оперативного командування роду збройних сил.

Звання генерала дивізії – бригадний генерал Станіслав Чоснек, командувач 11 Бронетанкової дивізії; бригадний генерал Адам Йокс, заступник очільника Генерального штабу Польського війська; бригадний генерал Кшиштоф Круль, заступник командувача Багатонаціонального корпусу північний схід та бригадний генерал Цезари Віснєвський, аташе з питань оборони при Дипломатичному представництві Польщі в США.

Звання бригадного генерала – полковник Зенон Бжушко, командувач Багатонаціональної дивізії в Любліні; полковник Шимон Козятек, заступник очільника Управління планування і програмування розвитку збройних сил у Генеральному штабі; полковник Даріуш Париляк, командувач 10 Бронетанкової бригади; полковник Ришард Пєтрас, командувач 21 Бригади Підгалянських стрільців; полковник Яцек Пщола, командувач 2 Крила тактичної авіації і полковник Ян Ридз, командувач 1 Бронетанкової бригади.

Звання контрадмірала отримав командор Кшиштоф Здонек, командувач 8 Флотилії прибережної оборони.