Роберт Лєвандовський отримав Командорський хрест Ордена відродження Польщі
Robert Lewandowski odznaczony Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski pzpn.pl

Роберт Лєвандовський отримав Командорський хрест Ордена відродження Польщі

Відомого футболіста відзначено за видатні спортивні досягнення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда відзначив відомого футболіста Роберта Лєвандовського Командорським хрестом Ордена відродження Польщі. Цю важливу державну відзнаку найкращому футболістові світу, капітанові польської футбольної збірної надано «за видаті спортивні досягнення і популяризацію Польщі на міжнародній арені». Урочиста церемонія відбулася у Президентському палаці у Варшаві.

Успіх Роберта Лєвандовського – це поєднання великого таланту і важкої праці, – зазначив президент Анджей Дуда під час вручення ордена: «Ваш талант ви постійно систематично розвиваєте. Це не була кар’єра одного спалаху. Ви – людина дуже систематичної, наполегливої, надзвичайно важкої праці». Польський очільник також подякував видатному футболістові за його благодійну діяльність.

Отримуючи орден, Роберт Лєвандовський наголосив, яким важливим для нього є те, що він представляє Польщу: «Я хочу завжди гордо представляти нашу країну, незалежно від того, чи граємо зі збірною Польщі, чи в клубі, Бундеслізі, чи в Лізі чемпіонів. Завжди на думці є і буде те, звідки ми походимо. Я ніколи цього не соромився. Завжди голосно про це говорив».

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) та Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вибрали Роберта Лєвандовського найкращим футболістом 2020 року. У цьому сезоні Бундесліги він здобув 35 голів і займає перше місце в класифікації нападників.

IAR/Н.Б.