Родина Василя Чорнея, якого викинули помирати в лісі, отримала перші кошти

Родина Василя Чорнея, якого викинули помирати в лісі, отримала перші кошти

Сім’я загиблого українця, якого недобросовісна працедавиця вивезла помирати до лісу, отримала першу частину пожертви. Гроші на допомогу згорьованій родині збирала вся Польща. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Ці люди — в страшній скорботі. Вони невимовно вдячні за отриману допомогу. Саме таке враження склалося у нас, коли ми розмовляли з батьками Василя та його дружиною та дітьми, — розповідає Почесний консул України в Познані Вітольд Горовський у розмові з Wirtualna Polska. Він переказав родині першу частину пожертви, зібраної в Польщі.

Відразу після трагедії виникла ідея збору коштів для дітей та дружини Василя та його батьків. Все координує Почесний консул України в Познані Вітольд Горовський. До сьогоднішнього дня вдалося зібрати 580 тисяч злотих, — інформує портал wiadomosci.wp.pl.

У понеділок, минулого тижня, консул Горовський поїхав до України до родини Василя:
— Вони живуть дуже скромно. Тож ця допомога вкрай важлива для цих людей, вони з подякою і величезною вдячністю зустріли нас.

Першу частину пожертви консул передав дружині Василя Наталії та його батькам. — Це для покриття тих витрат, які вони мали за останній період, — пояснює він.

Крім того, було підписано угоду, яка гарантує утримання пані Наталії. — Це пенсія для утримання сім’ї та кошти на витрати, пов’язані з поточною освітою для дітей. Ми надаватимемо цю допомогу впродовж 11-и років, до 2030 року. Поки Катя, наймолодша дитина, не буде повнолітньою. Допомога буде виплачуватися щомісяця, — додає Горовський.

Решта зібраних коштів буде поділена на 3 частини — для кожної дитини, яка піде навчатися до ВНЗ після закінчення 17-и років. Щомісяця вони отримуватимуть приблизно 1,5 тисячі злотих — протягом 5-и років навчання.