Сейм Польщі прийняв бюджетний закон
http://www.eurointegration.com.ua/images/doc/3/5/3543680-500.jpg

Сейм Польщі прийняв бюджетний закон

Міністерство фінансів передбачає економічне зростання 2018 року на рівні 3,8%. Ціни повинні зрости на 2,3%. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Прем’єр Матеуш Моравєцький подякував депутатам за прийняття бюджету на 2018 рік. Він запевнив, що засобів вистачить на реалізацію усього, що було заплановано. Згідно з законом, дефіцит цього року не повинен перевищити 41,5 мільярда злотих.

Глава кабінету сказав, що підвищення податків у державному секторі необхідно для того, щоб забезпечити засоби для підвищення пенсій. Додав, що вистачить кошти й на інші цілі, – на автошляхи, на залізницю, на розвиток інфраструктури, на житло.

Матеуш Моравєцький наголосив, що збільшення витрат на охорону здоров’я 2018 року буде найбільшим за останні 28 років і складе 93 мільярда злотих. Це збільшення на 6 мільярдів. «Коли реалізація бюджету краща, то ми ділимося цим з людьми, з суспільством», – говорив прем’єр.

Керівник уряду пообіцяв продовження роботи над вдосконаленням податків.

Міністерство фінансів передбачає економічне зростання 2018 року на рівні 3,8%. Ціни повинні зрости на 2,3%. Уряд передбачає, що безробіття наприкінці року складатиме 6,4%. Прибуток повинен бути на рівні 355 мільярдів, а витрати – на 397 мільярдів злотих.

За прийняття бюджету з поправками голосувало 240 депутатів, проти 189, двоє утрималися від голосування.