У МЗС Польщі звільнять всіх випускників московських вишів
https://nv.ua/img/article/24442/28_main.jpeg

У МЗС Польщі звільнять всіх випускників московських вишів

У міністерстві закордонних справ Польщі хочуть звільнити старих дипломатів, переважно випускників МДІМВ, і набрати нових, навіть ціною їхньої нижчої кваліфікації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на КорреспонденТ.net.

Новий міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович має намір розстатися з усіма дипломатами-випускниками російських вишів. Як повідомляється, новий глава зовнішньополітичного відомства проводить принципово іншу політику, ніж його попередник Вітольд Ващиковський.

Як пише видання, однією з головних причин відставки міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського було небажання змінювати кадрову політику в польському МЗС. Колишній міністр виступав проти звільнень у міністерстві закордонних справ і прийому нових співробітників без дипломатичного досвіду.

Тим часом новий міністр закордонних справ Польщі проводить зовсім іншу кадрову політику. Зокрема, Яцек Чапутович розстанеться зі старими працівниками – переважно випускниками Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) і прийме на роботу нових дипломатів, навіть з більш низькою кваліфікацією.

Яцек Чапутович, ще будучи заступником міністра, знизив вимоги під час останнього конкурсу на дипломатичну і консульську служби і звільнив тодішнього директора Дипломатичної академії Артура Гаразима.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський був звільнений з посади 9 січня, а новим міністром призначений Яцек Чапутович.