У Польщі затримали групу грузинів та українців, які нелегально працювали на цегельному заводі

У Польщі затримали групу грузинів та українців, які нелегально працювали на цегельному заводі

Затримані незаконно працювали на цегельному заводі недалеко міста Гожув Велькопольский. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

В середу, 12 червня співробітники прикордонної служби з Тупліце (Straży Granicznej z Tuplic) затримали п’ятьох громадян Грузії та одного громадянина України.

Затримані незаконно працювали на цегельному заводі на території Жеганського повіту (powiatu żagańskiego) в Любуському воєводстві на заході країни, — повідомляє Прикордонна служба Польщі.

Іноземці працювали на території цегельного заводу на машинах.

При перевірці документів виявилося, що в іноземців не було ніяких документів, на підставі яких вони можуть законно працювати в Польщі.

«Чоловіки віком 28-51 років мали при собі тільки біометричні паспорти. Однак у них не було передбачених законом дозволів на роботу або заяв про намір доручення роботи іноземцеві», — йдеться в повідомленні.

Іноземці пояснили, що вони працюють у тимчасовому агентстві по працевлаштуванню в Гожув-Влкп (Gorzowa Wlkp) на цегельному заводі, а єдиними документами, які вони мали при собі — були письмові договори (umowy zlecenia) з визначеною винагородою.

Українця та грузинів зобов’язали протягом 30 днів виїхати з Польщі, а їх роботодавцю загрожує штраф в розмірі 30 тисяч злотих (близько 7 тисяч євро). Іноземцям також на півроку заборонили в’їзд на територію країн Шенгенської зони.

Джерело: nadodrzanski.strazgraniczna.pl