У Нижній Сілезії з’явилася рідкісна сарна-альбінос (відео)

У Нижній Сілезії з’явилася рідкісна сарна-альбінос (відео)

Один з перехожих у лісі біля провінційної дороги № 353 між селами Пєньськ і Стоянов запримітив дивовижну тварину білого кольору. Не довго думаючи, він почав робити фото і відео. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На диво, тваринка поводила себе дуже спокійно і виважено. Її аніскільки не бентежив той факт, що поряд стояла автівка. Тому цікавий спостерігач, а ним виявився пан Яцек Лабішевський, встиг зробити коротке відео з твариною, яка нагадувала сарну. Проте її колір збив чоловіка з пантелику. Тому він і розмістив в інтернеті своє відео, аби показати всім це диво природи.

Як виявилося, це була сарна-альбінос. Альбіноси зустрічаються в кожному гатунку тварин, але стається це настільки рідко, що поява лісової красуні неабияк дивує і цікавить спостерігачів.

Місцевий лісничий стверджує, що біла сарна, вочевидь, заблукала і прийшла з інших лісництв, бо в місцевих лісах сарни взагалі не водяться. Востаннє подібна тварина з’явилася тут кілька років тому.

Портал http://wroclaw.naszemiasto.pl/ звернувся за консультацією до професора Вроцлавського природничого університету, Гжегожа Залесьного, за коментарями. Він ствердив, що це — косуля, але рідкісна особина, бо є альбіносом. Одиночними є випадки, коли з’являється тварина, яка не має природного кольору для даного виду. Було зареєстровано випадки таких тварин, наприклад, у районі Борів Тухольських. Відсутність пігменту в клітинах шкіри (особливо мелатоніну) веде до генетичних мутацій, результатом яких є білий колір шкіри. Проте не варто сподіватися на те, що в одній зграї буде більше, аніж одна така особина.