Українські бійці приїхали на реабілітацію до Польщі
http://www.nasze-slowo.pl/wp-content/uploads/2018/03/2_1280x960.jpg

Українські бійці приїхали на реабілітацію до Польщі

До Польщі на реабілітацію приїхала дев’ята група українських бійців. В осередку «Добрий брат», що знаходиться в Осєку неподалік Ґданська, 25 українських військовослужбовців, які отримали поранення в ході бойових дій в зоні АТО, розпочали інтенсивний курс реабілітації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

До Польщі на реабілітацію приїхала дев’ята група українських бійців. В осередку «Добрий брат», що знаходиться в Осєку неподалік Ґданська, 25 українських військовослужбовців, які отримали поранення в ході бойових дій в зоні АТО, розпочали інтенсивний курс реабілітації.

Тут протягом трьох тижнів травмовані військові будуть проходити фізичну та психічну терапію. Вже протягом близько чотирьох років українські воїни приїжджають до реабілітаційно-рекреаційного осередку “Добрий брат”. Досі реабілітувалися вісім груп — більше 200 людей.

Власниками осередка є поляки Маріуш та Якуб Марковські. У 2014 році родина Марковських при допомозі друзів зібрала гроші на перебування і лікування в Польщі першої групи українських солдатів. Також дочка власника центру Павліна, яка є реабілітанткою, брала відпуск на своїй роботі і приїжджала на кілька тижнів займатися українськими військовими.

Співвласник реабілітаційного центру М. Марковський у травні 2016 р., був відзначений Міністерством національної оборони України „За значний особистий внесок у організацію та надання спеціалізованої медичної допомоги українським військовим”. У лютому цього ж року він отримав почесну відзнаку “За співпрацю” від військово-медичного управління Нацгвардії.

Необхідно зазначити, що із самого початку в допомогу включилися й українці, які живуть на півночі Польщі – у містах Ґданськ, Бартошиці, Бранево, Ельблонг та інших місцевостях з Поморського та Вармінськомазурського воєводств. Українці з Польщі зокрема ініціювала фінансову збірку грошей на лікування поранених у осередку «Добрий брат», а під кінець перебування кожної групи в центрі організовують зустріч з солдатами.

Підтримку для покриття витрат на реабілітацію бійців можна переказувати на рахунок:

„STOWARZYSZENIE DOBRY BRAT”
з приміткою: ,,cele statutowe-rehabilitacja żołnierzy”,
адреса: Dobry Brat 12, 83-221 Osiek
номер рахунку: 23 83420009 0003 9563 2000 0001

Слідкувати за реабілітаційним процесом травмованих можна тут.