Українці тепер моляться не тільки у Ґданську, а й у Ґдині
https://inpoland.net.pl/wp-content/uploads/2018/01/imgonline-com-ua-Resize-nBEay5zvTUv366k-660x365.jpg

Українці тепер моляться не тільки у Ґданську, а й у Ґдині

У православній та греко-католицькій церквах сьогодні другий день Різдвяних свят. У храмах служать літургію святого Івана Золотоустого. Після богослужіння віряни вирушають у гості один до одного та святкують за щедро накритими столами. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

З 6 січня регулярні Служби Божі відбуватимуться не тільки у Ґданську, що над Балтійським морем, а й місті Ґдиня, яке розташоване неподалік. «У зв’язку з тим, що греко-католицька громада у цьому регіоні стає більш чисельнішою, ми вирішили служити вірним і в Ґдині», – пояснив отець Юзеф Уліцький – парох Церкви Св. Варфоломея та Покрови Пресвятої Богородиці у Ґданську:

«Саме у Різдво Христове розпочинаються святі літургії в Ґдині, оскільки там є багато вірних греко-католиків. Але, у цьому місті працює особливо багато осіб з України. Тому Вроцлавсько-Ґданський Єпископ проявив ініціативу і дав старт цих греко-католицьких літургій візантійсько-українського обряду».

Служби Божі візантійсько-українського обряду правитимуться кожного недільного дня о 8-й годині в колегіумі Пресвятої Діви Марії, королеви Польщі, у Ґдині.