Велосипедні маршрути у Вроцлаві

Велосипедні маршрути у Вроцлаві

Якщо ви жити не можете без велосипеда і постійно перебуваєте в русі, прагнучи отримати яскраві емоції і насолодитися життям сповна – тоді ви просто мусите знати всі велосипедні маршрути Вроцлава. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Впевнені, що ця інформація стане вам у нагоді, коли ви вчергове захочете відпочити на свіжому повітрі, а до того – влаштувати собі невелику екскурсію містом та його околицями. Адже велосипед — це тільки корисний і екологічний транспортний засіб, але й прекрасна розвага, яка допоможе розслабитися й заспокоїтися.

Маршрут перший: Вроцлавська петля
Це — довгий маршрут навколо стратегічних місць у центрі Вроцлава, що тягнеться від Бартошовіце до Особовицького кладовища.
Вибираючи його, можна проїхатися повз бульвар Дуніковський, а по дорозі заскочити на Виспу Даліову (невеличкий острівець зі знаменитою скульптурою, який знаходиться в найближчій околиці від Виспи Слодової). Пізніше – проїхати Міст Міленійний, далі — вулицею Особовіцькою і далі вздовж ріки, щоб об’їхати Олбін, Морське Око і парк Щитницький.
Траса займає близько 27 кілометрів, а подолати її можна орієнтовно за 2,5 години.

Маршрут другий: Вал над Відавою
Маршрут можна розпочати на «ринку» Псє Поле, куди можна дістатися від центру міста практично будь-яким автобусом, який прямує з Грюнвальдської площі в цьому напрямку (наприклад, 131, 141 або D).

Тоді, на велосипеді, варто буде трохи повернутися назад – до вулиці Болеслава Кшивоустого та заїхати на нову набережну над Відавою. Там у вас буде два варіанти — рухатись по головній дорозі або повернути трохи в сторону, де влітку можна сховатися серед дерев, що ростуть навколо старого валу.

Однак старий вал не є безперервним маршрутом – будьте готові до того, що часом вам таки доведеться виїжджати на головну дорогу. Влітку візьміть з собою воду і спеціальний крем з УФ-фільтром, тому що, хоча маршрут не довгий (він займає близько 2 кілометри і закінчується в задній частині села Вільчице), за час подорожі сонце може добряче припікати, тож зайва обережність тут не завадить.

Маршрут третій: З Ринку по валах
Наявність річок у Вроцлаві, а особливо Одри, означає, що в середині міста є багато чудових пішохідних доріжок вздовж берегів. Якщо ви хочете вибрати маршрут, який майже повністю пролягатиме вздовж річки – сміливо вирушайте з площі Ринок і рухайтеся в напрямку Звєжинецького мосту. Далі варто їхати вулицею Кузьнічою і виїхати на вул. Гродзьку.

Минувши Площу Бема і виїхавши на вул. Понятовського, потрібно повернути на вул. Рузвельта, а пізніше – на вул. Слов’янську. Як тільки-но проїдете Надодже – їдьте далі вул. Тшебніцькою, аж допоки не побачите Одру.

Після перетину Тшебницького мосту прямуйте вздовж набережної до мостів Варшавських. Тут можна зробити собі невелику перерву і відпочити. Опісля – рушайте далі до мосту Звєжинецького, по дорозі минатимете вроцлавський зоопарк. Ця траса – доволі велика і займає орієнтовно 17 кілометрів, тож будьте до цього готові.

Маршрут четвертий: В керунку Лесьніци
Цю трасу можна розпочати в будь-якому місці – тут все залежить від того, скільки у вас вільного часу і на яку саме мандрівку ви налаштовані. Наприклад, можна стартувати а районі Плацу Грюнвальдського, звідки поїхати до стратегічного пункту – площі Яна Павла ІІ. Потім траса пролягатиме вулицею Легніцькою, а потім – Льотнічою. Можна, звісно, повернути на вулю Гутнічу, а потім їхати вул. Пільчицькою, Крулевською, Масліцькою і Головною. Згодом – виїхати на вул. Стабловіцьку і Старогайову. Пізніше тією самою дорогою потрібно буде повернутися до центру.
Якщо свою трасу розпочнете з площі Грюнвальдської – то мандрівка буде не з коротких, адже маршрут має орієнтовно 30 км. Тож не рушайте в цю подорож, якщо не впевнені у власних силах.

Ми подали лише кілька основних і найбільш популярних велосипедних маршрутів. Проте ви, звісно, можете самостійно обрати саме ту трасу, яка припаде вам до смаку. А для того, щоб зробити це було простіше – ось за цим посиланням можна переглянути всі можливі варіанти маршрутів у Вроцлаві і не тільки: https://www.traseo.pl/trasy/kategoria/rowerowe/city/wroclaw