Вероніка Новаковська: З новим тренером у нас підвищився командний дух
http://i.ytimg.com/vi/WUPy8IVqHws/maxresdefault.jpg

Вероніка Новаковська: З новим тренером у нас підвищився командний дух

Польська біатлоністка Вероніка Новаковська, яка, як і Віта Семеренко, повернулася в біатлон після декретної відпустки, поступово набирає форму і в Оберхофі їй майже вдалося потрапити в трійку в одній з гонок. За іронією долі на п’єдестал пошани її не пустила якраз Віта. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на biathlon.com.ua.

Напередодні жіночої естафети лідер жіночої польської збірної поспілкувалася з кореспондентом biathlon.com.ua.

– Ваші останні результати показують, що форма до Олімпійських ігор росте. Чи очікуєте Ви, що результати можуть бути ще краще?

– З початку сезону я поступово втягувалася в нього, прогресуючи крок за кроком. На багатьох змаганнях мені до вдалого виступу не вистачало одного-двох влучних пострілів. Зараз стрільба покращилася, і хід теж залишається непоганий, так що сподіваюся, що я на правильному шляху.

– В індивідуальній гонці ви допустили всього один промах, але для попадання в топ-10 цього виявилося недостатньо…

– Було важко на трасі. Не відчувала легкості. Намагалася сфокусуватися на стрільбі, і мені вдалося досягти непоганого результату. Але я була трохи млявою після непростих стартів в Оберхофі. Плюс, індивідуальна гонка – не з моїх улюблених, я більше люблю спринт. Втім, навіть топ-15 – це хороший результат для мене.

– В Оберхофі Ви були дуже близькі до п’єдесталу. Чи не прикро, що все-таки не вдалося потрапити в призи?

– Я поступилася зовсім трохи Віті Семеренко і Доротеї Вірер, але це не кінець сезону. Головне – це Олімпійські ігри. Так що сподіваюся, що свій кращий результат я покажу саме там.

– Чого очікуєте від суботньої естафети? (Інтерв’ю було взято перед естафетою в Рупольдінгу, де збірна Польщі виступила успішно і зайняла 5-е місце)

– Конкретної мети немає. Ми завжди хочемо показати свій максимум, але поки в цьому сезоні у нас не виходило цього зробити. Сподіваюся, в Рупольдінгу вийде. Ну і потім в Пьончханге. Просто кожен повинен добре виконати свою роботу на своєму етапі.

– У вас з цього сезону новий тренер, норвежець. Чи відчуваєте позитивні зміни в команді? Які?

– Він привніс нову енергію, мотивацію. Ми тепер тренуємося однією командою, а не кожен зі своїм тренером, як було раніше. Відповідно, і командний дух виріс. Влітку дуже багато часу приділяли стрільбі. У нас були інтенсивні тренування. Думаю, що все це позитивно вплинуло на кожну з нас. Потихеньку з’являються непогані результати, які, сподіваюся, будуть тільки поліпшуватися по ходу сезону!

Бесіду вів Костянтин Клименко