Віфлеємський вогонь у Президентському палаці
http://external.polskieradio.pl/files/7255e0b3-8dd4-4ccf-b365-ce94c473dda2.file

Віфлеємський вогонь у Президентському палаці

Президент Польщі Анджей Дуда та його дружина Аґата Корнгаузер-Дуда отримали Віфлеємський вогонь миру від польської асоціації скаутів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сайт Польського радіо.

Президент Дуда разом з дружиною отримали Віфлеємський вогонь миру від польської асоціації скаутів.

“Дякую за цей прекрасний символ світла, добра та надії. Ви несете його у різні країни, у різні місця, у державні установи. Будьте хранителями цього світла, так як Ви є хранителі вогню – сказав Президент.

Дія передачі Віфлеємського вогню була започаткована в 1986 р. Австрійськими розвідниками, які принесли полум’я з Віфлеємського гроту Різдва до Віденського собору. Звідти, завдяки скаутам, полум’я потрапляє майже до всіх європейських країн. Польські розвідники беруть участь у великий естафеті Віфлеємського світлого миру з 1991 року. За традицією ЖЗ отримує Світло від словацьких скаутів. Передача Світла відбувається по черзі один раз у Словаччині, колись у Польщі. Скаути та розвідники передають Світло далі на схід: до Росії, Литви, України та Білорусі, на захід до Німеччини, та на північ до Данії.