«Я тут є прив’язаний, я українець. Завжди»
http://external.polskieradio.pl/files/614691cc-255c-4cb6-ad0a-f7a6d229e976.file

«Я тут є прив’язаний, я українець. Завжди»

Пам’яті Мирослава Ягоди – Художника, Поета, Сценографа, Людини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Надійшла до нас вістка про смерть дуже виняткового художника, виняткової людини, Мирослава Ягоди.

Ягода за професією був художником, але він також писав вірші. Вийшли друком його збірки «Черепослов» у 2002 році, «Дистанція Нуль» у 2006 році, «Сяймо» в 2008 році, «Паралельні світи» у 2011 році.

Мирослав Ягода робив теж сценографії. Він мав свої виставки у Словаччині, Австрії, в Польщі. Саме в Польщі Ягода побував, здається, найчастіше.

Мирослав Ягода, крім того, що був надзвичайним художником, то був також великим патріотом України. «Я тут є прив’язаний, я українець. Завжди» – казав Ягода.

У 2014 році він вирішив віддати 12 своїх полотен на благодійність, так щоб за виручені гроші зібрати допомогу для воїнів та поранених у війні з Росією.

Жив у своєму світі, який він сам собі створив, і в якому, стверджував, що є щасливим…

«Мирослав Ягода – це один з небагатьох художників, який творить. Його не цікавить: є ґранти, немає ґрантів, платять за його роботи гроші, не платять. Він робить це, тому що в нього є внутрішня потреба і він блискавично реагує на те, що відбувається навколо нього», -так говорив про Ягоду художник Влодко Кауфман.

Я знайшла архівний запис розмови з Мирославом Ягодою, і дуже хотіла б щоб ми сьогодні разом її послухали, бо хоч записана в 2007 році, ніяк не втрачає на актуальності, а Ягода у цій розмові такий, як ВІН був…