Здзіслава Краснодембського вибрано новим віце-спікером Європарламенту
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/q53ktkqTURBXy83MDc3NWFiMDVjNDIyMzVkY2QxYTk3NDZhY2VhYzViNC5qcGVnkpUDAADNC1PNBl6TBc0DFM0BvA

Здзіслава Краснодембського вибрано новим віце-спікером Європарламенту

Польський євродепутат замінив відкликаного з цієї посади у зв’язку зі скандалом Ришарда Чарнецького. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польського євродепутата від партії Право і справедливість Здзіслава Краснодембського вибрано новим віце-спікером Європейського парламенту. Під час сьогоднішнього голосування кандидат від фракції Європейських консерваторів та реформаторів переміг представника групи Зелених естонця Індрека Таранда. Кандидатуру польського політика підтримало 276 євродепутатів. Політик став одним з 14 віце-спікерів Європарламенту.

Здзіслав Краснодембський замінив відкликаного з цієї посади Ришарда Чарнецького у зв’язку з його образливими висловлюваннями про польську євродепутатку від партії Громадянська платформа Ружу Тун.

У розмові з Польським радіо Краснодембський підкреслив, що він братиме до уваги права усіх представлених у Європарламенті сторін. Він наголосив, що хоче відкритого діалогу з різними політичними силами. Політик запевнив, що він буде підтримувати політичну рівновагу, аби всі у Європарламенті мали рівні права.

«Коли я був доповідачем, то завжди думав про те, аби ні лівиця, ні правиця не були виключені. Подібно я працюватиму як віце-голова Європарламенту», – сказав він.

Здзіслав Краснодембський за роботу, серед іншого, у комітеті з питань енергетики та промисловості отримував добрі відгуки, бо він відомий тим, що може співпрацювати з євродепутатами з різних політичних груп. Сам політик повідомив, що якщо його виберуть на посаду віце-спікера Європарламенту, він поєднуватиме нові обов’язки у комітеті, в якому нині триває робота над газовою директивою, що має перешкодити будівництву газопроводу Nord Stream 2. Здзіслав Краснодембський співпрацює з головою комітету Єжи Бузеком, який є автором звіту з цього питання.