Або Зеленський почне займатися армією, мовою, вірою і війною, або піде геть, - Портников (відео)

Або Зеленський почне займатися армією, мовою, вірою і війною, або піде геть, – Портников (відео)

Кремль повторює у ставленні до Володимира Зеленського ту ж модель поведінки, яка була апробована з Петром Порошенком у 2015-2016 роках, коли Україна вперше підтримала “формулу Штайнмаєра” і коли Росія сподівалася домовитися з тодішнім главою української держави. Після того ж, як той не пристав на висунуті Москвою принизливі умови, його було оголошено “партією війни”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Еспресо.

Про це 5 жовтня 2019 року заявив відомий журналіст, публіцист та громадський діяч Віталій Портников в програмі “Суботній політклуб” на телеканалі Еспресо.TV.

Тому якщо Зеленський, як і тоді Порошенко, не пристане на російські умови, “почнеться загострення ситуації на Донбасі і примус Зеленського до миру”, зазначив він.

“Велика частина електорату Зеленського, яка є проросійською або обивательською, від Зеленського відразу ж відвернеться. Значить, Зеленському залишиться звернутися обличчям до того електорату, який за нього не голосував, до електорату Порошенка, стати Порошенком вже повністю, говорити про армію, мову віру і війну, або втратити владу. Тут нічого не поробиш”, – пояснив Портников.

Окрім того, наголосив журналіст, у тому випадку, якщо Зеленський зрештою відмовиться від капітуляції України, він має бути готовим до того, що Москва оголосить його таким, що потрапив “під вплив націоналістів і радикалів”, і почне шукати на заміну йому “нового президента”, який все одно теж з часом змушений буде піти тим самим шляхом.

Портников переконаний, що політики повинні перестати казати неправду укранському народові й обіцяти їм “швидкий” мир з Росією, самі ж українці мають стати нацією тих, хто насамперед дбатиме про державу та її захист, зокрема ціною життя, а не про свою родину чи власний добробут.

Що ж стосується конфлікту на Донбасі, то, на думку Портников, його можна “заморозити” посиленням українського війська, спецслужб та розвідки.