Геращенко: у звітах ОБСЄ немає жодного слова щодо незаконних російських «виборів» у Криму

Геращенко: у звітах ОБСЄ немає жодного слова щодо незаконних російських «виборів» у Криму

Українська сторона висловлює глибоке розчарування і занепокоєння тим фактом, що у звітах ОБСЄ за результатами виборів президента РФ і Держдуми РФ немає жодного слова про сфальсифіковані і незаконні вибори в анексованому Криму. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи заяву ОБСЄ щодо розчарування рішенням Києва не пускати російських спостерігачів на вибори.

https://www.pravda.com.ua/news/2019/02/8/7206073/ В свою чергу українська сторона висловлює глибоке розчарування і…

Опубліковано Iryna Gerashchenko Пʼятниця, 8 лютого 2019 р.

«Ми розцінюємо таке мовчання як підігрування сценаріям повзучої легітимізації крадіжки Криму. І будемо надалі висловлювати глибоке занепокоєння щодо цього під час всіх зустрічей з ОБСЄ й іншими міжнародними партнерами. Не менше розчарування і занепокоєння викликає той факт, що, попри свій мандат працювати на всій території України, СММ ОБСЄ не моніторить безпекову і гуманітарну ситуацію в Керченській притоці і в Криму. А також не наполягає на постійному допуску до неконтрольованої частини українсько-російського кордону», – пояснила позицію України Геращенко.

Вона додала, що останні роки Київ послідовно боровся за зменшення кількості росіян в СММ ОБСЄ і після зменшення кількості росіян та їхніх «сателітів» місія ОБСЄ відразу почала фіксувати колони російської техніки, нові радіолокаційні російські комплекси тощо.

«Я, як співавтор закону про заборону спостерігачів від РФ на наших виборах, задоволена вчорашнім голосуванням. Ми й надалі будемо вичавлювати росіян з усіх місій до моменту деокупації Криму і Донбасу. І нагадувати ОБСЄ й іншим організаціям, що не варто підігрувати злу і дозволяти РФ дискредитувати ці організації і сприяти їхній деградації», – зазначила Геращенко.