Ілля Кива подав до суду на Порошенка через «незаконну» приватизацію заводу Roshen

Ілля Кива подав до суду на Порошенка через «незаконну» приватизацію заводу Roshen

Лідер «Соціалістичної партії України» Ілля Кива подав до суду на чинного президента України Петра Порошенка з вимогою визнати незаконною приватизацію кондитерської фабрики імені Карла Маркса (нині — київський завод компанії Roshen). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Громадське.

Лідер «Соціалістичної партії України» Ілля Кива подав до суду на чинного президента України Петра Порошенка з вимогою визнати незаконною приватизацію кондитерської фабрики імені Карла Маркса (нині — київський завод компанії Roshen). Про це повідомляє прес-служба «Соціалістичної партії».

«Як глава Соцпартії, розуміючи відгуки однопартійців і народу України, подаю позов до суду щодо незаконної приватизації Кондитерської фабрики, а в моєму розумінні вкраденої в українського народу фабрики», — повідомив Кива.

За його словами позов проти Порошенка подали саме зараз, оскільки «з’явилась надія на прозорий та незалежний розгляд справи у суді». Свою впевненість у «чесному правосудді» Кива пояснив вибором нового президента України.

Київська фабрика Roshen — дочірня компанія корпорації Roshen, заснована у 1874 році. До приватизації у 1996 році називалась «Кондитерською фабрикою ім. Карла Маркса».

Раніше повідомлялось, що у 2018 році київська фабрика Roshen збільшила свій прибуток у 4 рази та загалом отримала 11,1 мільйона гривень.

Зазначимо, корпорація Roshen — один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, до складу якої входять Київська, Кременчуцька (Полтавська область) кондитерські фабрики, два виробничих майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат «Бершадь молоко» (Вінницька область), два виробничих майданчики у Липецькій області у РФ (законсервовані), Клайпедська кондитерська фабрику (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Раніше прикордонники управління російського ФСБ в Оренбурзькій області зупинили ввезення великої партії кондитерських виробів української фабрики Roshen. Утім компанія зазначила, що не має до цього ніякого стосунку.

21 вересня «Схеми» опублікували журналістське розслідування про напівлегальну охоронну структуру, яку ініціював екс-радник глави МВС Ілля Кива. Журналісти заявили, що створення, існування і діяльність відділу воєнізованої охорони «Безпека життя» у структурі Національної поліції суперечить законам України.

Раніше повідомлялося, що Іллю Киву виключили з лав Соціалістичної партії України та позбавили статусу голови цієї політсили, а відповідне рішення в суботу одноголосно ухвалили під час спільного засідання політради партії.

Сам Кива заявив, що його не позбавляли статусу голови Соцпартії.

Автор: Ярослав Вінокуров