Ірина Луценко: Путін словами Медведчука сказав «хочу Донбас»

Ірина Луценко: Путін словами Медведчука сказав «хочу Донбас»

Путіну не все одно, як відбудуться українські вибори і хто стане очільником держави. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Путіну не все одно, як відбудуться українські вибори і хто стане очільником держави. Про таке заявила представник Президента України у Верховній раді Ірина Луценко, – передає 5 канал.

Як відомо, голова політради «Опозиційної платформи «За життя» Віктор Медведчук сьогодні сказав на з’їзді «Опозиційної платформи» про те, що хоче закріпити в конституції автономний статус Донбасу. А Олександр Вілкул заявив, що в основному законі повинні бути закріплені позаблоковий статус, професійна армія, виборність суддів, реальна децентралізація і обов’язкове медичне страхування. Луценко пояснила, що із цих «пропозицій» взагалі іде у розріз із законодавством України.

«Перше – українська держава є унітарною. Медведчук, ми розуміємо, проговорює «хотєлки» Путіна і це чітко сьогодні прозвучало у виступі Медведчука. Вважайте, Путін словами Медведчука сказав «хочу Донбас», так, як він захотів Крим. І вважає, що тимчасово окупований Крим – це уже їхній «собіратєль рускіх зємєль». Про що це говорить? Медведчук на замовлення Путіна чітко розуміє, що їм треба вкинути ту автономію, через яку, можливо, він зможе управляти політичними процесами всередині України», – сказала Луценко.

І наголосила: «Це означає одне – Путіну не все одно, як відбудуться українські вибори і хто стане очільником держави. Путіну категорично не підходить цей очільник держави, при якому 173 млрд доларів тільки через санкції та ізоляцію Росія не доотримала. У них – стагнація, у них дуже серйозне падіння економіки. Путіну фізично незручно з Президентом Порошенком. І сьогодні прозвучали дуже гарні тези у нас на форумі, де професори і науковці сказали, що дипломатично і політично Порошенко переграв Путіна».