Кабмін не визначав стан ПриватБанку, це робив НБУ - Гройсман

Кабмін не визначав стан ПриватБанку, це робив НБУ – Гройсман

Володимир Гройсман назвав три позиції, які уряд буде відстоювати в ситуації з ПриватБанком. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на НВ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі Радіо НВ відповів на питання, чи готовий уряд віддати ПриватБанк Ігорю Коломойському в разі, якщо таким буде рішення суду.

За словами Гройсмана, є дві фундаментальні речі, які стосуються ПриватБанку. По-перше, ПриватБанк сьогодні є державним і докапіталізованим, на що було витрачено 155 млрд грн державних коштів. Крім того, банк знаходиться у дуже доброму стані.

“Третя позиція. Його націоналізація відбулась внаслідок рішень НБУ. Уряд не визначав його стан. Нацбанк визначив, що він є неплатоспроможним. І було тільки два варіанти: ліквідація банку з 20 млн вкладників. Не дай боже, його ліквідувати – це катастрофа. І другий – це націоналізувати”, – розповів прем’єр.

Він нагадав, що після висновку НБУ питання націоналізації розглядалось на РНБО, потім – урядом.

“Тому пріоритети залишаються абсолютно чіткими. Перше, банк стабільний і має бути стабільним. Друге – кошти вкладників мають бути захищені і 155 млрд грн державних грошей мають бути захищені. Ось три позиції, за які уряд буде боротись і жодних інших компромісів бути не може”, – заявив голова уряду.

Він також зазначив, зо на сьогодні по ПриватБанку є безліч міжнародних і внутрішніх судів. “Будем боротись, щоб всі рішення, прийняті урядом, були відстояні в національних судах і захищений державний інтерес”, – підсумував Гройсман.

Раніше повідомлялося, що Госпсуд Києва об’єднав позови Коломойського про законність п’яти кредитних договорів і його особистого поручительства за ними.