Кабмін оскаржив поновлення Насірова на посаді голови ДФС

Кабмін оскаржив поновлення Насірова на посаді голови ДФС

Кабінет міністрів України оскаржив поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Новое время.

Кабінет міністрів України оскаржив поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС). Про це повідомила прес-служба Шостого апеляційного адміністративного суду.

“Буквально напередодні апеляційна скарга надійшла до суду”, – сказала представник прес-служби.

Апеляції подано Кабміном і ДФС. Суддя і дата розгляду справи ще не визначені.

2 березня 2017 року Романа Насірова затримали у лікарні Феофанія в рамках розслідування “газової справи”, пов’язаної з народним депутатом Олександром Онищенком.

Після цього Солом’янський райсуд Києва заарештував його на два місяці з правом застави, і він вийшов з-під варти після внесення 100 млн гривень.

Насірову закидають зловживання владою або службовим становищем. Це пов’язано з рішеннями про розстрочку податкових боргів підприємствам, пов’язаним з нардепом Онищенком.

За даними НАБУ, у період з травня 2015 по березень 2016 року Насіров прийняв низку необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочку сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяними у так званій “газовій схемі Онищенка”, що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд гривень.

Незважаючи на це, 11 грудня 2018 року звільнений після відкриття кримінального провадження Насіров через суд поновився на посаді голови ДФС.