Колишній полонений розповів про найгірше, що довелось пережити в «ЛНР»

Колишній полонений розповів про найгірше, що довелось пережити в «ЛНР»

Герой України, колишній полонений «ЛНР» Володимир Жемчугов зізнався: слова терористів про те, що Україна його забула, були набагато болючішими, ніж усі тортури. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Герой України, колишній полонений «ЛНР» Володимир Жемчугов зізнався: слова терористів про те, що Україна його забула, були набагато болючішими, ніж усі тортури. Чоловік переконаний: чудово знає, що зараз відчувають наші заручники та військовополонені, тож хоче, щоб уся європейська спільнота дізналась про їх знущання. Про це Жемчугов заявив на зустрічі Президента із громадськістю щодо повернення полонених моряків, яку транслював ZIK.

Президент Порошенко наголосив: коли наші військовополонені відмовляються йти на співпрацю з російськими спецорганами – це «диво національної свідомості».

«Вони кажуть, що не підуть на співпрацю, відмовляються брати участь у судовому процесі, не йдуть на жодні інтерв’ю. Дай інтерв’ю – тебе одразу ж звільнять, поїдеш додому. Уявіть собі велич духу», – наголосив Президент.

У свою чергу колишній полонений «ЛНР» Володимир Жемчугов зазначив: добре розуміє, що зараз відчувають військовополонені моряки, політв’язні у РФ та заручники в ОРДЛО.

«Мені дуже боляче було чути в полоні слова терористів, коли вони казали, що я поступив по-дурному і мене вже покинули рідні та товариші, а українська влада та народ мене забули», – розповів Жемчугов.

Він зазначив: тоді бранцеві розповідали, ніби його вже «списали, як гарматне м’ясо». Це чути було більш боляче, ніж проходити усі тортури та знущання.

«Тому я впевнений, що про все це повинна знати уся європейська спільнота. Тому й долучився до підписання цього листа, щоб його обов’язково привезли в ООН і організація допомогла нам зробити так, щоб усі українці-військовополонені повернулись додому. Я в це вірю», – підкреслив Жемчугов.

Як повідомлялось, Президент Петро Порошенко Мета – звільнення українців: Порошенко підписав звернення ініціативної групи до Генсека ООН. Мета – звільнення українців: Порошенко підписав звернення ініціативної групи до Генсека ООНпідписав лист до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, який передала ініціативна групи зі звільнення військовополонених.