Кремль занепокоївся через кримінальну справу проти Медведчука

Кремль занепокоївся через кримінальну справу проти Медведчука

Прес-секретар російського президента назвав порушення кримінальної справи проти лідера проросійської організації «Український вибір – право народу» політичною репресією. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНІАН.

Проти лідера організації «Український вибір» Медведчука відкрили провадження про держзраду / фото УНІАН
У Кремлі заявили, що занепокоєні кримінальною справою проти лідера проросійської організації «Український вибір – право народу» і голови політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука, і назвали це «політичною репресією». Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, як в Кремлі ставляться до порушення справи з урахуванням, що Медведчук мало не єдиний український політик, з яким зустрічається Путін.
«Там йде суперечлива інформація – чи то кримінальну справу порушено, чи то є якісь попередні там юридичні дії. У будь-якому разі інформація або про порушення, або про можливість порушення такої кримінальної справи є дуже тривожною», – сказав Пєсков. «Якщо це станеться – це буде чергова політична репресія», – заявив він. Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура відкрила провадження стосовно лідера організації «Український вибір» Медведчука за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України і в державній зраді. У ГПУ звернули увагу на заяву лідера Медведчука про необхідність створення так званого «автономного регіону Донбас» з формуванням власних парламенту і уряду.