Лукашенко про "цукрову мафію": ці покидьки нахабно серед білого дня крадуть! Хіба це нормально?

Лукашенко про “цукрову мафію”: ці покидьки нахабно серед білого дня крадуть! Хіба це нормально?

Президент Білорусії Олександр Лукашенко прокоментував затримання директорів цукрових заводів представникам ЗМІ під час відвідин Добрушской паперової фабрики. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на телеканал ОНТ.

Йдеться про керівників чотирьох білоруських цукрових заводів – Слуцького, Жабінковського, Скідельський і Городейського. Глава держави зазначив, що Комітет держбезпеки Білорусії найближчим часом дасть детальну інформацію по «цукрововій» справі:

«Дійшло до того, що перед двома відповідальним керівниками поклав наручники і сказав: «До ранку НЕ буде цукру, знаєте, що буде». До ранку у всіх точках з’явився цукор. Тобто цукор накопичували і перед періодом, коли попит на нього, стримували продажу – ціни піднімалися, і вони викидали його на ринок.

Була і ще одна афера. Там щось з тарою пов’язано. Створили теж якесь своє підприємство і цю тару для цукру у цього підприємства закуповували. І там ціни теж завищували і ділили маржу. Ось поведінка цих директорів. Протягом доби замели всіх – це була моя жорстка команда. Всі дали свідчення. Ніхто їх не гнобив, не бив, пальці в двері не засовував – посадили і сказали: тільки правду. Всі написали, з ким були пов’язані, кому возили, кому давали. Провели обшуки – власності неміряно: там десятки найсучасніших автомобілів, квартири десятками, особняки і величезна кількість грошей. І знаєте, що ще просто бісить? Коли ти там битися за цю копійку по нафті, газу, металів, ще по чомусь, тут намагаємося добудувати, щоб люди зарплату мали, ці покидьки нахабно серед білого дня крадуть. Хіба це нормально? Ненормально. Тому це наука для всіх директорів».