Ми не будемо опускатись до рівня польських політиків, – голова комітету у закордонних справах ВР
https://storage1b.censor.net.ua/images/8/0/4/9/8049415f6ac81ef3c5a2f0a72ff0eea5/censor_resonance_big2.jpg

Ми не будемо опускатись до рівня польських політиків, – голова комітету у закордонних справах ВР

Голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Ганною Гопко заявила, що Верховна Рада України буде дотримуватись політики “Ми пробачаємо і просимо пробачення” і не буде реагувати на провокації польських політиків.  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на 24 Канал.

 

“Для України надзвичайно важливо дотримуватись стратегії, яку започаткував ще Папа Римський Іван Павло ІІ, ми пробачаємо і просимо пробачення. І не реагувати на провокації польських політиків опускаючись до їх рівня і зачіпати трагічні сторінки нашої історії. Коли 150 тисяч українців були вислані з Польщі, або розподіл українських земель, який було зроблено спільно з Російською імперією”, – заявила голова комітету.

Вона також додала, що в Україні не будуть прийняті закони у відповідь, бо це порушуватиме принципи свободи слова.

Таких випадків є дуже багато, коли Верховна Рада могла теж приймати відповідні постанови і законопроекти, але демократичність українського суспільства якраз і полягає в тому, що ми тримаємо високі планки дотримання цінностей свободи слова і академічної свободи. Даючи науковцям і історикам вести діалог,
– скзала нардеп.

Голова комітету зазначила, польська сторона відреагувала на критику міжнародних партнерів.

“Ми побачили реакцію Дуди і те, що він попросив Конституційний суд розтлумачити поняття, які попадають під кримінальну відповідальність, можна зробити висновок, що тиск міжнародного суспільства подіяв”, – зазначила Гопко.