Митрополит Епіфаній анонсував реформи у ПЦУ
Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Митрополит Епіфаній анонсував реформи у ПЦУ

Православна церква України має відповідати викликам часу та не потрібно створювати додаткові перепони для відвідування храмів молоддю. е повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Православна церква України має відповідати викликам часу та не потрібно створювати додаткові перепони для відвідування храмів молоддю. Про це глава ПЦУ повідомив у Фейсбуці.

«Церква має відповідати на виклики часу, тому дуже важливо, щоб священники змінювались, удосконалювались, розуміли сучасні потреби суспільства, були обізнані з новинками, інформаційними технологіями. Наша православна українська молодь потребує саме таких сучасних та водночас духовних пастирів.

Ми не повинні створювати додаткові перепони для відвідування храмів молоддю. Церква готова знаходити відповіді на запити молоді, адже ми хочемо, щоб молоді люди почувалися духовно затишно в наших храмах», – написав митрополит Епіфаній.

Він анонсував кроки, щоб Церква завжди відповідала на виклики сьогодення та повідомив, що це буде відбуватися поступово.

«При цьому, віровчення є незмінним, бо істина не підлягає змінам у часі. Реформи можуть стосуватися соціального служіння, духовної освіти, недільних шкіл, традицій та обрядів, вносити потрібні сучасні корективи.

Головна реформа – внутрішня, яка полягає в тому, щоб у своєму житті християни жили за Законом Божим. В основі нашого життя повинна бути справжня, біблійна любов. Де така любов – там буде Бог, і тоді все буде складатися добре», – пояснив митрополит Епіфаній.

Церква має відповідати на виклики часу, тому дуже важливо, щоб священники змінювались, удосконалювались, розуміли…

Опубліковано Митрополит Епіфаній Четвер, 13 червня 2019 р.