Митрополит Епіфаній: Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня

Митрополит Епіфаній: Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня

Офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом пройде 5 січня 2019 року. А 6 січня після божественної літургії Томос про автокефалію буде вручено митрополиту Української православної церкви. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом пройде 5 січня 2019 року. А 6 січня після божественної літургії Томос про автокефалію буде вручено митрополиту Української православної церкви. Про це розповів предстоятель незалежної помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній, – повідомляє «Прямий».

«Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня.

Там вперше ми разом, як предстоятелі вже незалежної Української помісної православної церкви і Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові найперше молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі.

Потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня», – пояснив митрополит.

«А вже 6 січня відбудеться урочисте богослужіння – це вперше двох предстоятелів, Вселенського патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха і також предстоятеля вже української незалежної помісної православної церкви.

Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви», – додав він.