Митрополит Епіфаній: Якщо розділимося, агресор матиме можливість захопити Україну
Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Митрополит Епіфаній: Якщо розділимося, агресор матиме можливість захопити Україну

Глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній наголошує на необхідності єднання українців, аби протистояти намірам Росії поневолити їх. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній наголошує на необхідності єднання українців, аби протистояти намірам Росії поневолити їх. Про це митрополит Епіфаній сказав під час урочистої Божественної літургії та молебню у храмі святих мучеників Бориса і Гліба в Тернополі, інформує Укрінформ.

«Зараз ми переживаємо складні, непрості часи становлення нашої Української держави. На сході країни йде війна. Агресор намагається нас поневолити фізично і розділити всередині держави. І ми повинні зрозуміти: якщо ми будемо розділені, то тоді північний сусід матиме можливість захопити нашу країну», – зазначив митрополит.

За словами глави ПЦУ, саме зараз для України вирішальний час, коли кожен робить серйозний вибір на президентських виборах.

«Це – вирішальний час для України та кожного з нас. Ми з вами обираємо наше майбутнє. Майбутнє на наступні роки. Це те майбутнє, яке ми з вами окреслили на Майдані Незалежності, під час Революції гідності. Тоді Небесна сотня поклала своє життя саме за той європейський вектор розвитку нашої Української держави, за що загинули і тисячі наших героїв на сході України. Про це ми повинні пам’ятати й бути мудрими, пильними, справедливими та відчувати ту відповідальність, яка лежить на кожному з нас», – додав митрополит Епіфаній.

У неділю він благословив копію чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», написану в монастирі Кікос (о. Кіпр) і передану вірянам храму Бориса і Гліба в Тернополі.